Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Potrzebuje rady bardziej doswiadczonych osób. Po dlugich poszukiwaniach zdecydowałem sie na takiego cuba http://www.sportpoint.pl/pl/cube/5293-cube-ltd-pro-29-orangenblue-2014-512001-.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CPOLsNPy2r8CFSTMtAodWy0ARQ czytalem 2 tematy o tym modelu. Czynnikiem ktory mocno za tym rowerem  przemawia w moim przypadku jest cena 3500zl  czy to dobry wybór za taki osprzet? Nie maoge wyszukac zbyt wielu informacji o widelcu manitou marvel, co o nim sadzicie? Zaoszczedzona kase myslalem aby przeznaczyc na "odchudzenie roweru", a podejrzewam ze najlatwiej zrobic to na obreczach i oponach , chyba ze macie inne pomysly.

Najwiekszy minus to kolor ale cos sie pozmienia i moze bedzie lepiej.

Moze w tym watku  uzyskam wiecej pomocy niz w poprzednim. http://www.forumrowerowe.org/topic/164193-do-2500-zl-rower-cubetrek-czy-kross/ :teehee:

Edytowane przez aarroo76
Napisano

Oczywiscie kto co lubi. :)  Szukajac Cube'a chcialem miec Rebe i mial byc czarny. Kupilem model LTD, hamulce i siodlo sprzedalem i kupilem Slx 675, mam wystarczajace hamulce, a siodleko stare WTB Pure :thumbsup:  Cena jest dobra, bo tyle wynegocjowalem u nich jak mieli normalna stara cene, mysle, ze jeszcze mozna cos podlubac.

Nie widze tego na zdjeciu, ale u mnie byla korba Deore, rowniez z opisem 42-32-24, na szczescie okazala sie wersja dla ninerow 40-30-22. 

Test Marvela byl bodajze na stronie 29er, jest tez tego sporo na necie.

Napisano

odnosnie widelca to za bardzo o tym modelu  nic konkretnego nie moge znalezc , o podobnych  raczej. Wiem ze to model podobno na poziomie reby. Interesujea mnie  opinie osób jezdzacych na tym amorku. No i gdzie zbic troszke z wagi w tym rowerze?

Napisano

Cześć, sam kupiłem takiego cuba kilka dni temu w identycznej cenie. Przejechałem do dziś ok 160km i muszę przyznać że nie żałuję ani złotówki! Przy wzroście 180 mam 19" i rozmiar jest idealny. Amortyzator (wg mnie) działa lepiej niż reba, jak będzie z jego obsługa... wyjdzie w praniu. Wydaje mi się że obecnie ciężko będzie znaleźć coś lepszego w tych pieniądzach. Możesz poczekać do weekendu- ostatnio skiteam ma weekendowe wyprzedaże  i fajne ceny na niektóre modele.

Napisano (edytowane)

rower zakupiony, kilkadziesiat km zrobione. Ogolnie "mazakowy" kolor na zywo wyglada lepiej niz w necie ,chociaz i tak mocno przyciaga wzrok. Wszystko  pracuje bez zarzutu, jedyny minus to siodelko, 4 litery mi urywa, na pewno bede chcial je  zmienic na cos bardziej komfortowego, wiec jesli mozecie polecic jakies dobre "wygodne" siodlo a zarazem lekkie do 200zl. Po 100-200 km mam zrobic serwis , co powinienem zakupic do konserwacji widelaca i reszty ruchomych elementow?

Edytowane przez aarroo76
Napisano

Witam. Potrzebuje rady bardziej doswiadczonych osób. Po dlugich poszukiwaniach zdecydowałem sie na takiego cuba http://www.sportpoint.pl/pl/cube/5293-cube-ltd-pro-29-orangenblue-2014-512001-.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CPOLsNPy2r8CFSTMtAodWy0ARQ czytalem 2 tematy o tym modelu. Czynnikiem ktory mocno za tym rowerem  przemawia w moim przypadku jest cena 3500zl  czy to dobry wybór za taki osprzet? Nie maoge wyszukac zbyt wielu informacji o widelcu manitou marvel, co o nim sadzicie? Zaoszczedzona kase myslalem aby przeznaczyc na "odchudzenie roweru", a podejrzewam ze najlatwiej zrobic to na obreczach i oponach , chyba ze macie inne pomysly.

Najwiekszy minus to kolor ale cos sie pozmienia i moze bedzie lepiej.

Moze w tym watku  uzyskam wiecej pomocy niz w poprzednim. http://www.forumrowerowe.org/topic/164193-do-2500-zl-rower-cubetrek-czy-kross/ :teehee:

hej kolego- popatrz na wtb. pupy zwykle są zadowolone te w lajkrze i normlanych gatkach:) zmierz ten słynny rozstaw kości kulszowych i skoro na tym ci nie wygodnie to będziesz wiedział jakiej szerokości unikać:) i kształtu. ja pilnuję swoich wytycznych i na tyle siodeł ujeżdżonych nie mylę się w wyborach:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...