aarroo76 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Potrzebuje rady bardziej doswiadczonych osób. Po dlugich poszukiwaniach zdecydowałem sie na takiego cuba http://www.sportpoint.pl/pl/cube/5293-cube-ltd-pro-29-orangenblue-2014-512001-.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CPOLsNPy2r8CFSTMtAodWy0ARQ czytalem 2 tematy o tym modelu. Czynnikiem ktory mocno za tym rowerem przemawia w moim przypadku jest cena 3500zl czy to dobry wybór za taki osprzet? Nie maoge wyszukac zbyt wielu informacji o widelcu manitou marvel, co o nim sadzicie? Zaoszczedzona kase myslalem aby przeznaczyc na "odchudzenie roweru", a podejrzewam ze najlatwiej zrobic to na obreczach i oponach , chyba ze macie inne pomysly. Najwiekszy minus to kolor ale cos sie pozmienia i moze bedzie lepiej. Moze w tym watku uzyskam wiecej pomocy niz w poprzednim. http://www.forumrowerowe.org/topic/164193-do-2500-zl-rower-cubetrek-czy-kross/ Edytowane 23 Lipca 2014 przez aarroo76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witaj kolego, ja bym się skusiła. Fajny amor i osorzęt. Geometria też mi pasuje. Także masz kasę - bierz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Oczywiscie kto co lubi. Szukajac Cube'a chcialem miec Rebe i mial byc czarny. Kupilem model LTD, hamulce i siodlo sprzedalem i kupilem Slx 675, mam wystarczajace hamulce, a siodleko stare WTB Pure Cena jest dobra, bo tyle wynegocjowalem u nich jak mieli normalna stara cene, mysle, ze jeszcze mozna cos podlubac. Nie widze tego na zdjeciu, ale u mnie byla korba Deore, rowniez z opisem 42-32-24, na szczescie okazala sie wersja dla ninerow 40-30-22. Test Marvela byl bodajze na stronie 29er, jest tez tego sporo na necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aarroo76 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 odnosnie widelca to za bardzo o tym modelu nic konkretnego nie moge znalezc , o podobnych raczej. Wiem ze to model podobno na poziomie reby. Interesujea mnie opinie osób jezdzacych na tym amorku. No i gdzie zbic troszke z wagi w tym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Co do tego manitu nie ma zbyt wiele opini bo to stosunkowo świeży model Już się przewijało na forum Jest sprawdzona reba ale kolor to kwestia gustu - w tym roku modny jest pomarańczowy http://www.sportpoint.pl/pl/cube/5290-cube-ltd-29-green-n-blue-2014-511001.html Co do zbijania wagi, to na pewno koła ale to większy wydatek Można zacząć od opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papilko Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Cześć, sam kupiłem takiego cuba kilka dni temu w identycznej cenie. Przejechałem do dziś ok 160km i muszę przyznać że nie żałuję ani złotówki! Przy wzroście 180 mam 19" i rozmiar jest idealny. Amortyzator (wg mnie) działa lepiej niż reba, jak będzie z jego obsługa... wyjdzie w praniu. Wydaje mi się że obecnie ciężko będzie znaleźć coś lepszego w tych pieniądzach. Możesz poczekać do weekendu- ostatnio skiteam ma weekendowe wyprzedaże i fajne ceny na niektóre modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Mój stary amortyzator MANITOU DRAKE pracuje lepiej od nowej REBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aarroo76 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) rower zakupiony, kilkadziesiat km zrobione. Ogolnie "mazakowy" kolor na zywo wyglada lepiej niz w necie ,chociaz i tak mocno przyciaga wzrok. Wszystko pracuje bez zarzutu, jedyny minus to siodelko, 4 litery mi urywa, na pewno bede chcial je zmienic na cos bardziej komfortowego, wiec jesli mozecie polecic jakies dobre "wygodne" siodlo a zarazem lekkie do 200zl. Po 100-200 km mam zrobic serwis , co powinienem zakupic do konserwacji widelaca i reszty ruchomych elementow? Edytowane 25 Lipca 2014 przez aarroo76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lederfox34 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Witam. Potrzebuje rady bardziej doswiadczonych osób. Po dlugich poszukiwaniach zdecydowałem sie na takiego cuba http://www.sportpoint.pl/pl/cube/5293-cube-ltd-pro-29-orangenblue-2014-512001-.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CPOLsNPy2r8CFSTMtAodWy0ARQ czytalem 2 tematy o tym modelu. Czynnikiem ktory mocno za tym rowerem przemawia w moim przypadku jest cena 3500zl czy to dobry wybór za taki osprzet? Nie maoge wyszukac zbyt wielu informacji o widelcu manitou marvel, co o nim sadzicie? Zaoszczedzona kase myslalem aby przeznaczyc na "odchudzenie roweru", a podejrzewam ze najlatwiej zrobic to na obreczach i oponach , chyba ze macie inne pomysly. Najwiekszy minus to kolor ale cos sie pozmienia i moze bedzie lepiej. Moze w tym watku uzyskam wiecej pomocy niz w poprzednim. http://www.forumrowerowe.org/topic/164193-do-2500-zl-rower-cubetrek-czy-kross/ hej kolego- popatrz na wtb. pupy zwykle są zadowolone te w lajkrze i normlanych gatkach:) zmierz ten słynny rozstaw kości kulszowych i skoro na tym ci nie wygodnie to będziesz wiedział jakiej szerokości unikać i kształtu. ja pilnuję swoich wytycznych i na tyle siodeł ujeżdżonych nie mylę się w wyborach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Do siodełka przywykniesz;) RS poleca brunoxa po każdej przejażdżce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A nie wycofał się z promowania brunoxa przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 W maju pobieralem jakieś dokumenty ze strony Harfy i tam było o brunoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi