Boxx Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam. Jako że wczoraj na wieczornej przejażdżce złapałem gumę, dzisiaj zabrałem się za łatanie dętki. Po zdjęciu opony przyjrzałem się jej dokładnie i moim oczom ukazał się widok jak na zdjęciach. Pytanie moje jest takie. Czy ta opona jest jeszcze zdatna do użytku ? Dodam że na kołach są opony dołączane do roweru, przejechane mają coś ok 600-700 km. Firma opon to KENDA 26x2.10 Jaki opony do ok 120 pln +- 30 pln dadzą radę ? Moja jazda to ok 50% asfalt i 50% teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Opona ci się pruje... W sumie zadałeś pytanie retoryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 @@mklos1 a do momentu aż zamówię opony i mi je przyślą da radę na nich jeszcze pojeździć czy przerwa techniczna w jeździe mnie czeka...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jeśli napompujesz do ciśnienia roboczego i nie wyjdzie Ci przy tym dętka z boku, to jasna sprawa, ze możesz tak jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Przeglądając oferty na alledrogo wpadły mi dwie opony http://allegro.pl/geax-saguaro-26x2-0-kevlar-nowa-2-sztuki-najtaniej-i4429190508.html i http://allegro.pl/opona-26-geax-argo-2-00-zwijana-574g-xc-mtb-i4431569296.html która się lepiej sprawdzi ? mam też dylemat pomiędzy szerokością. 2.0 vs 2.2 temat można zamknąć. mój wybór padł na opony z drugiego linku Pozdrawiam K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Też ostatnio zmieniałem opony i wybrałem - przód Maxxis Aspen 2.1, tył Maxxis Crossmark 2.1 i bardzo dobrze się spisują. (moja jazda też wygląda mniej więcej 50/50) Te Geax saguaro co podałeś to okazja, ale nie zaryzykował bym kupna u tego gościa To się spóźniłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.