Skocz do zawartości

[pedały] te same SPD w szosie i MTB

Marioslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Tak wiec od jakiegos czasu mam szose.

Wczesniej jezdzilem tylko na MTB i mam w nim pedaly SPD m520 z tym, ze sa one wkrecane na imbus i wykrecanie jak i wkrecanie co jazde lub co tydzien mija sie z celem.

Obecnie w szosie mam wellgo od kumpla, ale sprezyna juz jest wyrobiona sruby na maxa i czasem idzie sie wypiac przy mocniejszym depnieciu.

Jakie pedaly polecacie lub jakie wyjscie proponujecie, zeby tu i tu mozna bylo jezdzic na systemie SPD?

Moze macie jakies wlasne rozwiazanie? Czekam na opinie ;)

Na obecna chwile mysle o kupnie uzywek 520.

Znalazlem jeszcze cos takiego http://allegro.pl/pedaly-szosowe-xlc-pd-s05-road-spd-255g-bloki-i4423386072.html

• Mod Team
Napisano

jakie wyjscie proponujecie, zeby tu i tu mozna bylo jezdzic na systemie SPD?

Normalne wygodne i  budżetowe rozwiązanie to to co proponujesz. Kwestia tylko czy dobrym wyborem są 520-stki.

Napisano

W swoich 520 nic mi sie nie psuje, ani zlego nie dzieje ;) raz tylko sie but wypial, ale to blok mi sie delikatnie poruszyl czego nie zauwazylem golym okiem ;)

Napisano

Tak, jak najbardziej SPD dedykowane do MTB w zupełności nadaja się do jazdy szosowej nawet jazdy treningowej. Jeszcze tylko przydałby się odpowiedni but tzn o twardej podeszwie bo miękki but turystyczny nie będzie w 100 % przenosić siły.

Napisano

Tak, jak najbardziej SPD dedykowane do MTB w zupełności nadaja się do jazdy szosowej nawet jazdy treningowej.

Wszystko się nadaje, tylko czy to nie będzie czasem passe? ;)

• Mod Team
Napisano

tylko czy to nie będzie czasem passe?

W kwestii lansu to oczywiście tak, a jeżeli chodzi o wygodę to jak najbardziej polecam. ;)

Napisano

raczej, ja mam w Mtb 520 a w szosie 540 i nie mogę narzekać, buty to Shimano M087 a one mają dość sztywną skorupę:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...