Gość Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Mam od 2 lat pompkę Futura Individual TOP BAR aluminium http://www.ceneo.pl/9658426 Niestety właśnie okazało się w trasie, że nie jestem w stanie dopompować koła i jeszcze dodatkowo powietrze uciekło. Gdyby nie pomoc kolegów to miałbym niewesołą sytuację. Rozebrałem tę nieszczęsną pompkę i okazało się, że powietrze ucieka w miejscu wkręcenia rury tłoka. Gwint w plastyku się zerwał. Próbowałem posmarować gwint klejem Plastic Welding, ale po utwardzeniu powietrze dalej leciało. Odkręciłem więc rurę (po wkręceniu w imadło bo klej jest mocny) i dokonałem dokładnych oględzin. Okazało się, ze wejście rury jest pęknięte i pewnie przez tę szparę leci powietrze. Chyba trzeba zalać ten gwint od zewnątrz klejem z pistoletu aby go uszczelnić, a rurę jeszcze raz wkleić amerykańskim super klejem. Co radzicie? W każdym razie wkurza mnie to, bo za pompkę dałem 6 dych . Przedtem miałem tańszą bez manometru i tu z kolei rozszczelniło się wejście , w które wkłada się wentyl dętki. Same chińskie badziewie sprzedają nam w sklepach.
Mod Team michuuu Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Napisano 23 Lipca 2014 Same chińskie badziewie sprzedają nam w sklepach. Jakość leci na łeb i dotyczy to każdej dziedziny. Kwestia szczęścia, można badziewiakiem ze przysłowiowe 3,50,- opękać kilka lat a równie dobrze tzw. markowym sprzętem zostać z ręką w nocniku.
MikeSkywalker Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Ja bym nie narzekał że chinina itd. - owszem, coraz większy jednorazówki są w sklepach ale mojego taniego Authora AAP One używam już kilka lat i nic się nie dzieje. Fakt, to użytek sporadyczny i w trasie bo dobrą i dokładną pompkę wolę mieć w domu.
Gość Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Kupić nowa pompkę. kupiłem, ale nie lubię wyrzucać czegoś, co być może da się naprawić i być może będzie służyć awaryjnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.