lukas0987 Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Witam, to mój pierwszy post na tym forum i niestety problematyczny. Zakupiłem nowy rowerek crossowy Spartacus CROSS z amortyzatorem SR Suntour NEX. Wybrałem się dzisiaj na pierwszą wycieczkę. Chciałem sprawdzić Lock Out i odkryłem że amortyzator ma luzy na goleniach. Luzy występują nie zależnie od Lock Outa. Czy to jest standardowa przypadałość tych amortyzatorów? Wydaje mi się, że nowy rower to takich rzeczy nie powinien mieć. Wrzucam poniżej filmik z YouTube. Nie dokońca widać luzu, ale są one pewnie na 1 - 2 mm. https://www.youtube.com/watch?v=wL3DnMr_JrI Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Edytowane 22 Lipca 2014 przez lukas0987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 22 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Prawidłowe zachowanie, w instrukcji pewnie jest to opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas0987 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Niestety temat nie dawała mi nadal spokoju. Zdecydowałem się podjechać do serwisu rowerowego. Amortyzator posiadał fabrycznie luzy na goleniach na poziomie 2 mm. Zdecydowanie do odesłania na gwarancję. PS. swoją drogą, zastanawiam się czy SR Suntour rozpatruje reklamacje bez problemu, czy robią pod górkę Edytowane 23 Lipca 2014 przez lukas0987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Od lat sprzedaje amorki z Suntoura i moge ci powiedziec ze Serwis centralny Suntoura jest najlepiej w Polsce rozwiniety, bo bardzo rzadko zeby kiedys odmowili komus reklamacji. Zas wyslij sobie do rock shoxa z luzem lagow to ci powiedza ze twoja wina Ponadto NEX-y maja zwykle plastikowe slizgi co idzie bez problemu dostac, lecz jak masz gware to odsylaj. Edytowane 27 Lipca 2014 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi