rebi Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Witam mam problem odnośnie wyboru roweru. Spartacus http://allegro.pl/spartacus-cross-line-kola-28-shimano-acera-2014-i4409473115.html Rower bardzo mi sie podoba estetycznie oraz wydaje mi się wygodnym rowerem. Cena dla mnie w sam raz, w sklepie jak się o niego pytam każdy twierdzi, że to jakiś składak oraż badziew. Gość ze sklepu dzwonił przy mnie na hurtownie ale na żadnych hurtowniach go nie maja. Kands Maestro http://allegro.pl/2014-wypasiony-pogromca-szosy-kands-maestro-alivio-i4395152802.html Estetycznie także fajny ale Spartacus jak dla mnie ładniejszy (rama itp) Cena w sklepie za jaka go dostane to 1150zł (taniej niz tutaj na aukcji). W sklepach u mnie w mieście go chwalą. No i tutaj mam problem czy w sklepie chcą mi wcisnąc Kands'a bo jest droższy a za chwile im się sezon będzie kończył? A może chcą dobrze i nie chca mnie pchać na składaka z niewiadomych częsci jakim jest Spartacus? Co sądzicie również o kupowaniu na allegro? Oraz co sądzicie o częściach z jakich są złożone te rowery? Prosze o opinie ja osobiście nie znam się na tych wszystkich częściach a nie chce kupować kota w worku. PS Moze polecacie inne rowery? Prosze o link cena <1200/300
Bart4 Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Te rowery produkuje ta sama firma Trans-Rower. http://allegro.pl/2014-spartacus-cross-shimano-alivio-blokada-skoku-i4427084394.html ta wersja Spartacusa (alivio) to dokładnie to samo co Kands Maestro z Twojego linku.
rebi Napisano 22 Lipca 2014 Autor Napisano 22 Lipca 2014 Można prosić o inne opinie ? @UP no ten rower estetycznie się niczym nie różni a pod względem częsci co ma lepsze?
Bart4 Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 no ten rower estetycznie się niczym nie różni a pod względem częsci co ma lepsze? No właśnie o części mi chodziło... Te rowery mają najlepszy osprzęt jaki można dostać za takie pieniądze. Mam tego Spartacusa prawie od miesiąca i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jeżeli mieszkasz w Przeworsku to od sprzedawcy Spartacusa dzieli Cię jakieś 90km (Straszęcin k. Dębicy).
rebi Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 No właśnie o części mi chodziło... Te rowery mają najlepszy osprzęt jaki można dostać za takie pieniądze. Mam tego Spartacusa prawie od miesiąca i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jeżeli mieszkasz w Przeworsku to od sprzedawcy Spartacusa dzieli Cię jakieś 90km (Straszęcin k. Dębicy). No ok jeszcze dzisiaj pochodze po mieście popatrze czy nikt nie ma go na sklepie albo popytam za jakie ceny mogą go sprowadzić (być może bedzie taniej niż na allegro) a jak nie to zamówię go na allegro Ty też w Dębicy kupowałes swojego Spartacusa?
Bart4 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Spartacus dostępny jest raczej tylko u tego jednego sprzedawcy. Ty też w Dębicy kupowałes swojego Spartacusa? Tak, do tego sklepu mam tylko kilka minut drogi
rebi Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 Spartacus dostępny jest raczej tylko u tego jednego sprzedawcy. Znalazłem spartacusa u siebie w miescie ale to jest ten z linku 1 co podałem + raczej nie ma on ramy 19 a wiec odpada Znalazłem za to rower Tander (z kands'a) cena 1350zł koła 28 rama 19' na kasetach cały z osprzętu Shimanu + w przednim kole ma prądnice ( do lampy a gdy wylacze lampe daje wspomaganie na koło) na amortyzatorach i ma zabudowe na przednią korbe i łańcuch. W zestawie ma bagaznik i błotniki ale gość mówił że są one do demontażu. Całkowita waga roweru 16kg (z bagazniekiem i błotnikami). + kupowania w sklepie u siebie w mieście jest taki że mam 2letni serwis i 2lata gwarancji na cały osprzęt (bez opon linek itp) kupując w Dębicy do każdego serwiu bym musiał jechać 90km. Nie mogę znależć tego roweru w necie. Wyprodukowany przez Trans Rower Był jeszcze w sklepie Kands Maestro ale 1800zł a wiec za drogi jak dla mnie
rebi Napisano 31 Lipca 2014 Autor Napisano 31 Lipca 2014 ok Spartacus Cross Alivio 3.0 stoi już u mnie w domu Wczoraj 1 przejażdżka i wszystko ok jak na początek cięzko mi się do niego dopasować Jedyna wada to siodełko nie jest za bardzo wygodne (strasznie twarde)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.