Piomtb Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Jedziemy z następna imprezą XC. Po udanym, choć niezbyt licznym Buczku, proponujemy Rochnę. Z jednej strony będzie to jeszcze formuła Ad hoc, ale już kierujemy się na cykliczną imprezę, pod nazwą Puchar Powiatu Brzezińskiego XC. 27.07 w niedzielę robimy edycję letnią, planujemy edycję jesienną i zimową na finał. Lista sponsorów powiększa się, więc jest szansa na finale zdobyć ciekawe nagrody. Puchar ma charakter otwarty, mogą startować zawodnicy z całego kraju. Pętla ma 4km i 70m podjazdów. Będą elementy techniczne, naturalne hopki i szybki singielek. U nas zawsze możecie liczyć na ciekawą i wymagająca trasę. Rochna to miejscowość wypoczynkowa, po zawodach można popływać kajakami lub rowerami wodnymi po zalewie, dzieciaki skorzystać z basenu. Dla przyjezdnych hotele. Kategorie wiekowe Dzieci i młodzież (chłopcy i dziewczynki wspólnie)6-9 lat - na życzenie rodzica możliwy będzie start młodszych dzieci10-13 lat14-17 latDorośli mężczyźniElite 18-34 latMasters I 35-44 latMasters II 45+ lat Ciekawostka, Mastersi II i 14-17 lat po przekroczeniu linii mety, jak będą czuć się na siłach mogą dalej rywalizować z Elitą Będzie start wspólny, więc wszystko zależy od nich. Kobiety18+ Zapisy od godz. 10:00 w restauracji Fregata Nagrody rzeczowe 1-3 miejsce. Więcej na https://www.facebook.com/BrzezinyMTB Zapraszam !
darty24 Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 Cześć Pio. Żałuję, że nie wymieniłem kółeczek w przerzutce, które w Buczku skutecznie mnie spowolniły. A dziś zwycięzca Buczka poinformował mnie, że rozgrywać się będzie Ad Hoc w Rochnie! Ale na oponkach 1,4 x 28 " chyba nie ma sensu się porywać...
Piomtb Napisano 26 Lipca 2014 Autor Napisano 26 Lipca 2014 @darty24 Hmm, podłoże twarde, podjazdy w miarę łagodnie (nie ma ścianek), poza 2 miejscami które można podbiec bo krótkie. Przy dobrej technice, myślę że byłbyś w stanie na 28" objechać pętle. Na starcie w pakiecie startowym dostajesz jedzonko, na mecie pyszny bigos z restauracji która nas gości. Za 1 miejsce już tradycyjnie kaczka. Wybór należy do Ciebie da sie tam śmigać na sztywnym widle ? Bez problemu. Jest jedna naturalna hopka, ale można ją łagodnie zjechać bokiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.