Skocz do zawartości

[rękawiczki] z poduchą żelową

Kaiketsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

W moich obecnych rękawiczkach (najtańsze Kelly's) męczą mi się dłonie od kierownicy, gdyż opieram się na niej przy jeździe (mam lekko zgięty kręgosłup więc nie wytrzymuję za bardzo utrzymywania go prosto i w efekcie opieram się na rękach).

Poszukuję lepszych rękawiczek które dadzą mi nieco więcej ulgi, z poduchą żelową zwłaszcza w tych miejscach:

d5Umx3V.png

jeśli będą odpowiednio komfortowe, to mogą być drogie.

• Mod Team
Napisano

Jako, że sporo jeżdżę off-roadowo "na sztywno", też zawsze szukam wygody i komfortu.

Przede wszystkim proponuję zaopatrzyć się w dobre gripy. Od siebie polecam ESI Chunky lub Racer's Edge (przy czym te pierwsze lepiej amortyzują mikrowstrząsy).

Do tego dobre rękawiczki, np. Endura Mighty Mitt - bardzo wytrzymałe i niedrogie.

Taki zestaw powinien poprawić Twój komfort i znacznie ulżyć zmeczonym dłoniom podczas dłuższych przejażdzek.

Napisano

Do tego dobre rękawiczki, np. Endura Mighty Mitt - bardzo wytrzymałe i niedrogie.

Piszesz z własnego doświadczenia ?? Bo ja niestety znalazłem mnóstwo opinii na necie, że te rękawiczki są do bani, że często są źle zszyte i chłopaki latają po krawcach. Sam miałem je zamówić w ubiegłym tygodniu, ale jak zacząłem zagłębiać się w temat to sobie odpuściłem .... i wyprałem stare ;)

• Mod Team
Napisano

Piszesz z własnego doświadczenia ??

Tak, mam te rękawiczki już drugi sezon i używam ich latem, zarówno do jazdy terenowej, jak i szosowej. Żadnych problemów z pruciem, czy rozpadaniem.

Co więcej, po wielu praniach, nadal wyglądaj solidnie, czego nie można było powiedziec o innych, które używałem wcześniej.

Widziałem oczywiście negatywne opinie, ale pojedyncze, a nie całe mnóstwo, co oczywiście się zdarza przy tak masowej sprzedaży.
Napisano

Koledzy, niestety gripy 133 mm są o wiele za długie (mam za dużo stuffu na kierownicy chyba, musiałbym uciąć 2cm, a szkoda ciąć czegoś za 80zł).

Czy ktoś poleci podobne piankowe o długości +/- 110 mm?

• Mod Team
Napisano

Koledzy, niestety gripy 133 mm są o wiele za długie (mam za dużo stuffu na kierownicy chyba, musiałbym uciąć 2cm, a szkoda ciąć czegoś za 80zł).

handlebar-extension-for-light-13.jpg
IMAG0272.jpg
carbon_double_handlebar_-11.jpg

Napisano

Piszesz z własnego doświadczenia ?? Bo ja niestety znalazłem mnóstwo opinii na necie, że te rękawiczki są do bani, że często są źle zszyte i chłopaki latają po krawcach. Sam miałem je zamówić w ubiegłym tygodniu, ale jak zacząłem zagłębiać się w temat to sobie odpuściłem .... i wyprałem stare ;)

Dokladnie, mam te rekawiczki, i po miesiacu popruly sie wokol palca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...