Kaiketsu Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Hej, W moich obecnych rękawiczkach (najtańsze Kelly's) męczą mi się dłonie od kierownicy, gdyż opieram się na niej przy jeździe (mam lekko zgięty kręgosłup więc nie wytrzymuję za bardzo utrzymywania go prosto i w efekcie opieram się na rękach). Poszukuję lepszych rękawiczek które dadzą mi nieco więcej ulgi, z poduchą żelową zwłaszcza w tych miejscach: jeśli będą odpowiednio komfortowe, to mogą być drogie.
Boxx Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 http://www.erowery.pl/rekawiczki-scott-aspect-sf/odziez-rekawice-rowerowe/m/838 posiadam je już jeden sezon. bardzo mocno eksploatowane i nic się nie dzieje z nimi. Nie prują się, zamsz od wewnętrznej strony bardzo wygodny. Godne polecenia
Mod Team adamos Napisano 21 Lipca 2014 Mod Team Napisano 21 Lipca 2014 Jako, że sporo jeżdżę off-roadowo "na sztywno", też zawsze szukam wygody i komfortu.Przede wszystkim proponuję zaopatrzyć się w dobre gripy. Od siebie polecam ESI Chunky lub Racer's Edge (przy czym te pierwsze lepiej amortyzują mikrowstrząsy).Do tego dobre rękawiczki, np. Endura Mighty Mitt - bardzo wytrzymałe i niedrogie. Taki zestaw powinien poprawić Twój komfort i znacznie ulżyć zmeczonym dłoniom podczas dłuższych przejażdzek.
MichasKrk Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Do tego dobre rękawiczki, np. Endura Mighty Mitt - bardzo wytrzymałe i niedrogie. Piszesz z własnego doświadczenia ?? Bo ja niestety znalazłem mnóstwo opinii na necie, że te rękawiczki są do bani, że często są źle zszyte i chłopaki latają po krawcach. Sam miałem je zamówić w ubiegłym tygodniu, ale jak zacząłem zagłębiać się w temat to sobie odpuściłem .... i wyprałem stare
Mod Team adamos Napisano 22 Lipca 2014 Mod Team Napisano 22 Lipca 2014 Piszesz z własnego doświadczenia ?? Tak, mam te rękawiczki już drugi sezon i używam ich latem, zarówno do jazdy terenowej, jak i szosowej. Żadnych problemów z pruciem, czy rozpadaniem.Co więcej, po wielu praniach, nadal wyglądaj solidnie, czego nie można było powiedziec o innych, które używałem wcześniej.Widziałem oczywiście negatywne opinie, ale pojedyncze, a nie całe mnóstwo, co oczywiście się zdarza przy tak masowej sprzedaży.
Kaiketsu Napisano 26 Lipca 2014 Autor Napisano 26 Lipca 2014 Koledzy, niestety gripy 133 mm są o wiele za długie (mam za dużo stuffu na kierownicy chyba, musiałbym uciąć 2cm, a szkoda ciąć czegoś za 80zł). Czy ktoś poleci podobne piankowe o długości +/- 110 mm?
Mod Team adamos Napisano 28 Lipca 2014 Mod Team Napisano 28 Lipca 2014 Koledzy, niestety gripy 133 mm są o wiele za długie (mam za dużo stuffu na kierownicy chyba, musiałbym uciąć 2cm, a szkoda ciąć czegoś za 80zł).
gajutrw Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Piszesz z własnego doświadczenia ?? Bo ja niestety znalazłem mnóstwo opinii na necie, że te rękawiczki są do bani, że często są źle zszyte i chłopaki latają po krawcach. Sam miałem je zamówić w ubiegłym tygodniu, ale jak zacząłem zagłębiać się w temat to sobie odpuściłem .... i wyprałem stare Dokladnie, mam te rekawiczki, i po miesiacu popruly sie wokol palca
Mod Team adamos Napisano 28 Lipca 2014 Mod Team Napisano 28 Lipca 2014 po miesiacu popruly sie wokol palca No to miałeś niefart... Albo nie ten rozmiar co trzeba kupiłeś...(?)
gajutrw Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Byly idealne, nie znam pojecia "nie ten rozmiar"
MichasKrk Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Fajne to to , ta mała "kierowniczka" , idealne rozwiązanie jak ktoś ma za dużo bajerów na kierownicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.