Kaiketsu Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Witam, poszukuję czegoś w ten deseń (wybaczcie prostotę mojego rysowania w paincie ale myślę że oddaje czego szukam) Tego typu rogi w związku z tym, że zwykłe mi nie pasują (niewygodne), a przy jeździe 100km prostowanie kręgosłupa na prostych odcinkach pomaga, by nie oszaleć Wiecie może, jak się toto nazywa i gdzie to można kupić? Bo jak nigdzie, to będę musiał zlecić wykonanie takich, a to będzie droga zabawa
robertrobert1 Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Ale rogi używa się całkiem w innym celu. Ty po prostu chcesz lemondkę. Osobiście polecam ją do długich dystansów. Jak widzisz kształtów jest bez liku więc oś pod siebie dopasujesz.
Kaiketsu Napisano 21 Lipca 2014 Autor Napisano 21 Lipca 2014 Dzięki za sugestię. Niestety mam bardzo zagraconą kierownicę (światła, licznik, uchwyt na telefon, etc) i nie mam zupełnie miejsca na taki bajer Mam miejsce pomiędzy gripem a manetką, i w zasadzie tyle...
andand Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Może ABE-004 Authora założone odwrotnie niż normalnie (i ewentualnie dogięte?) wystarczą? Chociaż trudno mi sobie wyobrazić, żeby to co narysowałeś mogło być wygodne. Jeśli chodzi Ci o chwilowe wyprostowanie sylwetki, to te Authory zamocowane normalnie na końcach kierownicy i skierowane pionowo do góry (a nie pochylone do przodu) wydają się najprostszym rozwiązaniem. and
Kaiketsu Napisano 21 Lipca 2014 Autor Napisano 21 Lipca 2014 Hmm, to po prostu w zamyśle ma być podniesienie kierownicy. Gdy chcę sobie pojeździć tempem dziadka, na prostych plecach, to akurat w tym miejscu chciałbym mieć kierownicę
copone Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Poszukaj byczych rogów w rowerze teścia są takie od nowości idealna sprawa, lepsze niż zwykłe rogi https://www.google.pl/search?q=kierownica+bycze+rogi&client=ms-android-orange-pl&espv=1&source=lnms&tbm=isch&sboxchip=Grafika&sa=X&ei=kCfNU96OL-z14QSgiYCQBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=519
robertrobert1 Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Bycze rogi wyciągają sylwetkę więc efekt będzie odwtotny od zamiaru. Opcja zastosowania kierownicy trekingowej może być słuszna. Jednak wszystkie te zabiegi powodujące podniesienie pozycji to jest jakaś patologia bo przeważnie pozycję się obniża. Tak więc ja bym poszedł w kierunku podniesienia całej kierownicy do jazdy rekreacyjnej i zastosowaniu w/w dodatków w celu przyjęcia pozycji sportowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.