nopel Napisano 20 Lipca 2014 Napisano 20 Lipca 2014 Witam. Jadę na swego rodzaju obóz rowerowy, rowery transportowane są z łodzi na północ polski w busie, są one ładowane w poprzek auta, opierają się o siebie, i są przywiązane linkami do ramy od plandeki.Macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć rowerek?Na razie z tego co wymyśliłem: -Ramę można obłożyć izolacją do rur od ogrzewania, gruba, szara, jakby gąbkowa okładzina -Kierownica to samo -Na to wszystko poprzyklejać grube kartony -Zdjąć tarcze hamulcowe, włożyć i jakoś pewnie umocować blokade wkładaną w zacisk od hamulca Coś jeszcze przychodzi wam do głowy? Może są jakieś warte uwagi pokrowce na rowery?Pozdrawiam.
szybkilopez Napisano 20 Lipca 2014 Napisano 20 Lipca 2014 Szybciej chyba będzie go okręcić folią bąbelkową niż pianką do izolacji rur. Pytanie jak bardzo te rowery będą się stykać na tym busie ze sobą. Nie widzę potrzeby odkręcania tarcz przecież te rowery nie będą na pace latać
ezios Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Najprościej u mnie sprawdziły się kartony duże jako przekładki i ściągnięcie razem pasem transportowym. Tyle że wracałem z tego samego miejsca i kartony te same.
robertrobert1 Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Nie widzę sensu tak zabezpieczać. Znacznie lepiej jest sensownie zapakować cw sposób 69 czyli kierownica raz lz lewej a raz z prawej strony. Kiedyś też tak rower wiozłem i obawiałem się zniszczenia ale niepotrzebnie. Rowery po ułożeniu przesuwają się razem więc nic się nie rysuje i nie niszczy. Ważne aby delikatnie pakować i delikatnie rozpakowywać.
annogre Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Cały czas przewozimy tak rowery i robimy albo przekładki między rowerami z dużych kartonów, albo co drugi przerzucamy kocem, linkami ściskamy do drzwi i jest git, nawet niewiele dygają
marcinek1992 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak już chcesz tak zabezpieczyć rower to ja widziałem jak typek oklejal ta "pianke" pod panele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.