Skocz do zawartości

[piasta tył]

Rudy_Mundek

Rekomendowane odpowiedzi

witam!mam problem.jezdzę na crossówce authora(prime).jestem dosc cięzki a przy dodatkowym obciązeniu sakwami i stanie polskich dróg tylna oś poprostu się wygina.myslałem o wymianie osi na jakąs lepszą jednak sprzedawca w sklepie rowerowym twierdzi ze na rynku dostępny jest tylko jeden model takiej osi.w tych sprawach jestem raczej laikiem więc proszę po rade.

prawdopodobnie masz wolnobieg z tyłu, a to oznacza wąskie rozstawienie łożysk z jednym łożyskiem położonym blisko środka osi. Najlepszym rzowiazaniem byłaby wymiana piasty na taką pod kasete, która ma szeroko rozstawione łożyska, co wydatnie zwieksza wytrzymałość ośki.

http://www.velo.com.pl/rowery2006/cross/cr...p?wybrany=PRIME

tutaj jest specyfikacja tego rowerku

piasty są nołnejmy wiec w sumie fakt potrzebna by była wymiana piasty na jakąś lepszą najlepiej maszynową i danie kasety

w sumie z przełożeniem koszt takiej zabawy może wynieść (piasta ok 100 , kaseta z 50 i robocizna 50 i ew nowe szprychy jak by było potrzeba też koło 40 PLN) ok 200 PLN żeby było dobrze tak sie mi wydaje przynajmniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...