lenon77 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Witam. Po długim wyborze amortyzatora zdecydowałem się na zakup RST Vogue Air. Wczoraj odbyłem pierwszą jazdę i muszę powiedzieć, że działa on bardzo słabo, Wybiera właściwie tylko większe dziury. Regulacja ciśnienia niewiele daje, bo nawet przy 40 PSI jest to samo. Ostatnio sporo się pisze, że nowe amortyzatory są słabo nasmarowane więc czy możliwe jest, że amortyzator jest po prostu suchy i wystarczy go porządnie przesmarować? Teorię tę potwierdzał by tez fakt, że po jeździe (30 Km w lesie) lagi były czyste podczas gdy w poprzednich widelcach zawsze złapały jakiś brud. Z tłumikiem nie ma to chyba nic wspólnego jeśli blokada działa prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Smarowanie swoją droga, ale może ma uszkodzoną sprężynę negatywną ? bez nie będzie tępy jak gimbus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenon77 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Kurczę o tym nie pomyślałem Jest jakiś sposób by to sprawdzić? Dostanie się do sprężyny negatywnej to juz chyba gorsza sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiasty Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, jak będzie bardzo nie na miejscu to proszę o wydzielenie do nowego wątku. Straciłem manetkę blokady skoku w Vogue Air i nie wiem czym ją zastąpić. Jaki jest ciąg linki w tym modelu? Czy udałoby się zrobić customową manetkę z takiej przerzutkowej bez indeksacji? A może jakieś inne powszechnie postępne manetki będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi