Skocz do zawartości

Rower trekkingowy lub crossowy dla wysokiego mężczyzny do 1800 złotych

Soczek92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów. Będzie to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość i poradę dotyczącą zakupu odpowiedniego roweru dla mnie czyli faceta 200 cm i 110 kg żywej wagi. Wiem że zaraz mogą się pojawić informacje na temat żeby się określić czy ma to być rower trekkingowy czy też crossowy z tych dwóch się jeszcze zastanawiam ale bardziej skłaniam się do roweru trekkingowego z racji tego że sylwetka byłaby troszkę bardziej wyprostowana. Najważniejszym czynnikiem branym przeze mnie pod uwagę jest wielkość roweru , jego ramy , długości sztycy pod siodełkiem oraz odpowiednim ustawieniem regulacji kierownicy. Cena przeznaczona na rower to maksymalnie 1800 złotych. Często jeździłem na rowerze ale z racji tego że to tylko 20 cali więc jazda nie sprawia mi już przyjemności a powoduje ogromny wysiłek z racji cały czas podkurczonych nóg. Kika rowerów wyszukałem w internecie jednak przymierzałem Gianta Tourera i przypadł mi do gustu najbardziej i spodobał mi się najbardziej. Również znalazłem rowery w internecie  o dużej ramie takie jak Kross Evado 1.0 2014,Unibike CROSSFIRE GTS, Kross Trans Siberian 2014, Kross Trans Atlantic 2014 ,Unibike Vision GTS 2013,Unibike FLash EQ GTS 2014,Giant Tourer RS 1 2013,Wheeler Cross 6.2 Man 2013, Unibike FLash GTS 2014,Giant Roam 4 2013,Unibike Vision GTS 2014. I teraz pojawia się moja proźba abyście doradzili mi jaki rower z pośród tych byłby dla mnie najlepszym rozwiązaniem, chciałbym żeby był w miarę lekki , szybko się rozpędzał, miał w miarę dobry osprzęt, przerzutki ( głownie poruszałbym się nim po drogach i ścieżkach rowerowych , rzadziej po płytach drogowych na wałąch). Głównie chodzi mi o odpowiednią wielkość takiego roweru żeby był jak największy :-) , może znacie też inne marki i konkretne rowery przystosowane do takich wielkoludów jak ja :-) , z góry serdecznie dziękuję każdej osobie za poświęcony czas i wyrażenie swojej opinii , pozdrawiam Michał :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...