realkrzysiek Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Kawał ciężkiej pracy, więc nie zazdroszczę, a cieszę się bardzo, gratulacje i życzenia następnych sukcesów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalpv2 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 To jak piszesz, że "da się" przejechać na kole płaskie etapy, to skąd 1h i prawie 50min straty Rafała? Tylko nie mów mi że to było zamierzone. Rafał o nic nie musiał walczyć w początkowych etapach, jego zadaniem było asystowanie Contadorowi w górach. A że Albercik wywinął orła to teraz muszą improwizować. Na wyciągnięcie ręki jest też koszulka w grochy. Czekam z niecierpliwością na etapy 16-18, będzie się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (...) to skąd 1h i prawie 50min straty Rafała? Tylko nie mów mi że to było zamierzone. To było zamierzone. Zadaniem Majki na pierwszy tydzień było odpoczywać po Giro, aby móc pomagać Contadorowi w górach. Po to go ściągnięto na TdF. Świetnie realizował te odpoczynkowe założenia. Po 7 etapie był 181/186. Taki słaby przecież nie jest, prawda? Teraz Majka ma wygodną pozycję. Lidera grupy nie ma, a jego ucieczki są niegroźne dla żółtej koszulki, więc nie muszą być bezwzględnie ścigane, jak Kwiatek całkiem niedawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 @ugupu, Ty wierzysz, że EPOka się skończyła i kolarstwo jest czyste? Nie wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analog82 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 To jak piszesz, że "da się" przejechać na kole płaskie etapy, to skąd 1h i prawie 50min straty Rafała? Tylko nie mów mi że to było zamierzone. Wiggo i Froome, znowu zobacz co się działo na TT. Do tego wszystkiego, team pracujący dla lidera. Oleg Tinkov w wielu wywiadach przed startem zapowiadał,że bierze Rafała tylko po to by w górach Alberto miał pomoc, co miało się wiązać z bardzo lajtową jazdą w pierwszym tygodniu by się odbudować po Giro. Jak widać plan by się udał gdyby nie wypadek przy pracy. Nie chce Cie przekonywać, że to jest przyszły mistrz, bo tutaj jest bardzo duzo czynnikow. Natomaist jeśli dopracuje TT po plaskim to bedzie pewnym liderem tej grupy na przyszły rok. Na TT pod gore to juz pokazal na co go stać i nie mowie tu o tegorocznym podjezdzie pod Cima Grappa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Ale nad tegorocznym TdF Majki nie ma się co rozczulać. Jedyne zadanie w etapach płaskich pomocnika lidera w górach jest dojechanie do mety w limicie czasu. Nic więcej. Tak samo jak Majka na pierwszym etapie górskim ciągnął do góry El Pistoleto, Potem miał tylko dojechać do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 "...Pchamy!, Pchamy!, Pchamy!..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 @adamos Komentarz świetny [emoji2] Super się ich słucha. Przeżywali to bez żadnych hamulców [emoji2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 pchamy oby była repeta z 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dokładnie. Byłoby miło. Szacun dla chłopaka mimo wszystko :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Pchamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Pchamy, pchamy Mamy to. Drugi etap wygrany [emoji605] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeest! Brawo Majka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 .. puszczanie oczka, ataki w dobrym momencie, dla mnie bomba, są emocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 "Cuś pięknego!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 I dołożył do pieca po raz drugi Zapoda któryś jak się da ostatnie km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analog82 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Chwilowo coś się nie odpala ale możesz próbować: http://www.steephill.tv/tour-de-france/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaski89 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 http://eurosport.onet.pl/kolarstwo/tour-de-france-piekny-triumf-rafal-majka-przeszedl-do-historii-polskiego-kolarstwa/2e3n9w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 No to dzisiaj wywiesiłem flagę na balkonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Chyba flagę w czerwone grochy... Jest taka akcja...Jutro, do roboty wszyscy obowiązkowo pomykają w takich oto koszulach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freak78 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Pięknie, pięknie, bellissimo !!! Przedwczoraj miałem motywację i jeździłem rowerem, miał być taki sobie krótki rozjazd, a zdarzyło się że goniłem skuter hi hi, i nie dałem się mu zgubić przez dobre kilka kilometrów, choć prędkość chwilami podchodziła pod 48 km/h i potem aż cofało mnie z wysiłku, skuter zafundował mi solidny nieplanowany interwał teraz Rafał dołożył do pieca, chyba trza iść na rower ganiać skutery Swoją drogą że widzę coraz więcej kolarzy na trasie, i widzę że kolarstwo w Polsce nabiera rozmachu, rozgłosu, dzięki takim kolarzom jak Rafał, Kwiato, ludzie chcą jeździć i ciągle sobie uświadamiam jedną rzecz: 124 km po solidnych górach w czasie mniej niż 3 i pół godziny, w tym czasie z bólem robię nieco ponad setkę w swoim regionie gdzie parę kilkuprocentowych hopek o długości nieco ponad kilometr zaledwie się znajdzie... Lub poprzednie 177 km w nieco ponad 5 h po górach, kosmos... Ehh, motywacja teraz jest, żeby zejść na setkę poniżej 3 h... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Aha i jeszcze prośba do Szanownych MOD-ów, co by temat poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jest taka akcja... Jutro, do roboty wszyscy obowiązkowo pomykają w takich oto koszulach.Do pracy to mało, w takiej będę paradował cały woodstock (Temacik zaktualizowany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Gratulacje Majka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Jutro też będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.