Skocz do zawartości

[Pompka] Ręczna MTB do 100zł

Fenthin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Stoję przed zadaniem wyposażenia jednego z domowych rowerów w komplet narzędzi. Uznałem, że skoro i tak od dłuższego czasu chcę ją wymienić, wykorzystam do tego celu starą pompkę (SKS X-Alpine), a sobie kupię coś zgodnego z poniższą listą:

- cena w granicach 100zł (nie wliczając wysyłki)

- MTB/uniwersalna

- kompaktowe rozmiary

- aluminiowy korpus, a najlepiej cała konstrukcja

- wężyk i przykręcana końcówka

- kompatybilność Presta/Schrader.

Na razie faworytami są Lezyne Tech Drive HV lub HV Drive, ale może znacie jakieś ciekawsze alternatywy.

Z góry dzięki

F.

Napisano

Polecam Topeak Race Rocket. Sam stałem przed takim wyborem i kupiłem właśnie Topeak. Poza tym Lezyne tech drive to kupisz za jakieś 160 zł plus wysyłka.

Ja jestem bardzo zadowolony z Race Rocket. Polecam wersję 120 Psi - mniejsze wymiary jak ta dedykowana do MTB a spokojnie daje radę. Jak na awaryjną jest po prostu idealna.

Napisano

Również polecam pompkę Topeak Race Rocket. Używam jej jako główną pompkę- bardzo dobrze wykonana, pompuje nią 2 rowery już prawie od roku czasu - jest świetna  :) Mała, porządna, ma wężyk wkręcany. W komplecie z mocowaniem do ramy (z którego i tak nie korzystam, bo jeżdżę z plecakiem).

Napisano

@szybkilopez Jak coś jest do wszystkiego, jest do niczego. Wiem, że nie inaczej jest z tą pompką, bo nieraz się tu czy tam przewinęła. Poza tym do amortyzatora posiadam Beto MP-035 i nie czuję potrzeby posiadania kolejnej, tym bardziej gorszej.

@KartofeL Tech Drive jest spokojnie do dostania za 110-120zł, ale szczerze mówiąc bardziej przemawia do mnie "zwykły" Drive.

Pompka Topeak ciekawa. Mała, lekka, kolorowa i akurat na styk w budżecie. Martwi mnie tylko ten patent w wężyku. Jak z jakością, zużyciem i szczelnością?

Napisano

Jakość na bardzo wysokim poziomie. Szczelna 100% presta jak i shrader. Trwałość - nie wiem, mam od niedawna. Inni pisali że rok korzystają i nic się złego nie dzieje. Kolega wyżej napisał, że używa jako głównej więc wychodzi na to, że bardzo wytrzymała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...