Skocz do zawartości
  • 0

[11197,5] Cube analog by cezartbg

cezartbg

Pytanie

Witam serdecznie.

Niestety wciągnęło mnie. Planowałem zmienić tylko amortyzator, a ze stockowego roweru zostały już tylko praktycznie rama sztyca i opony. Chciałbym zaprezentować Wam mój projekt, który wciąż rozwijam. W panach mam zejście poniżej 10kg, myślę że to będzie optymalna waga zważywszy na to że rama waży 2148g !!! Poniżej przedstawiam specyfikację: 

Część                                     Marka/model                               Waga [g]

Rama                                     Cube Analog 2011 20'                    2148

Amortyzaror                            Rock Shox Recon 2013                1831

Koło przód                              Crank Brothers Cobalt 2 xc           745

Opona przód                           Schwalbe Smart Sam 2.25            754

Dętka przód                            Schwalbe XX-Light                         99

Tarcza przód                           Dartmoor nano                              86

Zacisk koła przód                    Progres                                           20

Koło tył                                  Crank Brothers Cobalt 2 xc            993

Opona tył Schwalbe                Smart Sam 2.25                            735

Dętka tył                                Schwalbe XX-Light                         104

Tarcza tył                               Dartmoor nano                              86

Zacisk koła tył                         Progres                                           21

Korba prawa z pedałem            Shimano XT FC-M785                    680

Korba lewa z pedałem              Shimano XT FC-M785                    389

Przerzutka tył                          Shimano XT RD-M786                    263

Przerzutka przód                     Shimano XT FD-M785 Top Swing    132

Manetki + linki                        Shimano XT SL-M780                      317

Kaseta                                   Shimano XT CS-M771-10                 285

Łańcuch                                Shimano CN HG94 XT                      251

Hamulec tył + adapter             Formula R1                                     194

Hamulec przód                       Formula R1                                     178

Kierownica                             Mortop earldom  xc90                       88

Chwyty                                  Bontrager x lite                                 23

Mostek                                  Syntace f99                                    105

Siodełko                                Selle Italia SLR XC                           180

Sztyca                                   RFR Complite 31,6mm                    320

Zacisk sztycy                        Mortop  Ti                                        10,5

Podkładki pod mostek            FSA                                                 35

suport                                                                                           94

Łożyska sterów                    FSA No.10 semi-integrated                  16

śruba + dekielek widelca                                                                15

11197,5

Link do fotek: https://plus.google.com/108100785463347975573/posts/DcFqDMRdnM2

Pozdrawiam cezartbg Piszcie co Wam się podoba a co nie ;). Byłbym wdzięczny za wasze rady ponieważ jest to mój pierwszy projekt. 

post-170560-0-95843100-1405759093_thumb.jpg

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo niekonsekwentny projekt szczerze mówiąc. Nie wiem za ile kupiłeś poszczególne cześci, ale masz jedne z najlżejszych na rynku hamulców i jednąc z najcięższych ram jakie widziałem  dziale manii lekkości :D
Plus za koła, zawsze mi się podobały (przed wrzuceniem na wagę oczywiście hehe)

Hheh, przyznaję że projekt jest niekonsekwentny ale jak wspomniałem planowałem zmienić tylko amortyzator. Co do hamulców i kół kupiłem je wg mnie po bardzo okazyjnych cenach ;). Wiem że kobalty nie należą do lekkich ale skusił mnie ich wygląd. Może za kilka sezonów wymienię ramę ale to już nie będzie ten sam rower, a bardzo odpowiada mi jej geometria i malowanie.     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...