Exodiss Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Witam, wcześniej zakładalem wątek - chyba bez sensu bo zdałem sobie sprawę że na rowerze za 400 zł wiele nie zdziałam. Po uzgodnieniu z rodzicami jestem w stanie wybrać coś z "lepszej" półki. Najważniejsze pytanie: 1. Lazaro Integral V1 - http://allegro.pl/lazaro-integral-v1-am-shimano-altus-sr-suntour-m-i4417425065.html 2. Lazaro Integral V3 - http://allegro.pl/nastepca-king-of-the-road-lazaro-senatore-v3-cross-i4405277136.html Warto dopłacać 400 zł do roweru wyższej klasy ??? Raczej nie widze większej potrzeby aby do trochę lepszych przerzutek więcej dokładać bo i tak będzie jeździł i tak, najwyżej sobie będe po kolei zmieniał po sezonie. Doradzicie mi który wychodzi opłacalniej ??? Niby 400 zł ale wolałbym się zapytać bardziej doświadczonych co jest na ten temat lepsze. Czytałem trochę inne wątki, tam się pisze że wszystko jest lepsze itp, ale chyba na jazde to zbytnio nie wpłynie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart4 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 V1 ma: wolnobieg zamiast kasety gorsze przerzutki gorszy amortyzator gorszy mostek i kierownice Według mnie warto dopłacić już ze względu na sam fakt, że w V3 jest kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Kaseta daje mi tylko możliwość wymiany zebatek tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Więcej możliwości, większa wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x666 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 http://allegro.pl/rower-scud-crossland-28-suntour-shimano-alivio-i4400575546.html Masz Lazaro Integral V3 za 1000 zł, pod inną nazwą. Lazaro i Scud to bliźniaki Kandsa Maestro 1300, wszystkie produkowane przez Kandsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 20 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Oo ciekawe, wygląda praktycznie tak samo a cena 200 zł mniej, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x666 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Wygląda tak samo bo i producent ten sam. Jak doczytasz to przy ramie jest "Kands", to ten sam rower co Kands Maestro 1300, są minimalne róznice w specyfikacji (są też różnice pomiędzy modelami 2013 i 2014). W każdym razie, moim zdaniem, Scud nie ma żadnych słabych stron w ważnych miejscach tj. przerzutki, korba, piasty, hamulce, kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart4 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Wygląda tak samo bo i producent ten sam. Jak doczytasz to przy ramie jest "Kands", to ten sam rower co Kands Maestro 1300 Producent to Trans-Rower, i nie "Kands Maestro 1300" a "Kands Maestro" Oprócz różnicy w wyglądzie (mostek, kierownica, sztyca siodełka) Scud różni się też amortyzatorem, który nie ma blokady skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.