bejca Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Jakiś czas temu otrzymałem w prezencie po bracie rower Merida Kalahari 580 model 2006, Rower mimo swoich latek jest w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym i jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację. Poniżej przedstawiam jego dane techniczne proszę o propozycję zmian. Mogą być części używane, mile widziane linki. Z góry dziękuje za pomoc.Model:Rozmiar ramy: 21 aluminiumAmortyzator/widelec: SR SUNTOURPrzerzutka przód: SHIMANO ALTUSPrzerzutka tył: SHIMANO ACERAManetki: SHIMANO ALTUSHamulce P/T: PRO MAX DISC / ShimanoDźwignie hamulców: SHIMANO ALIVIOObręcze: ALEX MX-18 CNCOpona przód: 26"x1.95Opona tył: 26"x1.95Kierownica: DaBombMostek: MERIDA A-HEADSiodło: MERIDASztyca: MERIDALiczba biegów: 24
mklos1 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Rower mimo swoich latek jest w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym i jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację Nie ma sensu. Modernizacja żeby miała sens, to trzeba by włożyć full Deore, a rama jest bez przyszłości, gdyż nie posiada mocowania pod tarcze.
bejca Napisano 18 Lipca 2014 Autor Napisano 18 Lipca 2014 a co ewentulanie można do niego włożyć jeśli full deore nie przejdzie
Looser Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 b.dobrym stanie technicznym i wizualnym eee to po co modernizowac? moze lepiej uzbierac i wymienic caly rower w przyszlosci? chyba ze chcesz sie na raty bawic w wymiane roweru (a tu moze byc troche komplikacji ale nvm)? jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację nie rozumiem, jeszcze raz zapytam, jak jestes zadowolony to po co modernizowac ?
mklos1 Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 @@bejca, Niższej grupy niż Deore nie ma sensu pakować, bo nie odczujesz zmiany poza wyglądem i lżejszym portfelem.
bejca Napisano 19 Lipca 2014 Autor Napisano 19 Lipca 2014 ok rozumiem że modernizacja nie ma sensu natomiast na pewno będę musiał wymienić amortyzator z przedni i co najlepiej zakupić??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.