Skocz do zawartości

[rower] merida kalahari 580 - co zmodernizować?

bejca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś czas temu otrzymałem  w prezencie po bracie rower Merida Kalahari 580 model 2006, Rower mimo swoich latek jest w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym i jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację. Poniżej przedstawiam jego dane techniczne proszę o propozycję zmian. Mogą być części używane, mile widziane linki. Z góry dziękuje za pomoc.

Model:
Rozmiar ramy: 21 aluminium
Amortyzator/widelec: SR SUNTOUR
Przerzutka przód: SHIMANO ALTUS
Przerzutka tył: SHIMANO ACERA
Manetki: SHIMANO ALTUS
Hamulce P/T: PRO MAX DISC / Shimano
Dźwignie hamulców: SHIMANO ALIVIO
Obręcze: ALEX MX-18 CNC
Opona przód: 26"x1.95
Opona tył: 26"x1.95
Kierownica: DaBomb
Mostek: MERIDA A-HEAD
Siodło: MERIDA
Sztyca: MERIDA
Liczba biegów: 24

post-177440-0-11062000-1405720694_thumb.jpg

Napisano

Rower mimo swoich latek jest w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym i jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację

Nie ma sensu. Modernizacja żeby miała sens, to trzeba by włożyć full Deore, a rama jest bez przyszłości, gdyż nie posiada mocowania pod tarcze.

Napisano

b.dobrym stanie technicznym i wizualnym

eee to po co modernizowac? moze lepiej uzbierac i wymienic caly rower w przyszlosci? chyba ze chcesz sie na raty bawic w wymiane roweru (a tu moze byc troche komplikacji ale nvm)?

jestem z niego zadowolony dlatego rozważam jego modernizację
nie rozumiem, jeszcze raz zapytam, jak jestes zadowolony to po co modernizowac ?
Napisano

ok rozumiem że  modernizacja nie ma sensu natomiast na pewno będę musiał wymienić amortyzator z przedni i co najlepiej zakupić??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...