Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampka przód i tył

Snaqu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję lampkę na przód, która będzie spełniała robotę. tzn będzie świeciła mocnym światłem, oraz oświetlała całą drogę przede mną, w rozsądnej cenie. Dotychczas posiadałem malutką, która nie dawała rady. Na tył również potrzebuję, nie może to być też jakiś bubel, zależy mi na tym żebym był widoczny gdy jadę. Limit kasy to około 150zł może trochę więcej, Pozdrawiam :)

Napisano

Zależy, gdzie tego będziesz używać.

Zaprezentowane powyżej latarki taktyczne do lasu i na bezludzie się nadają.

Na drogi publiczne i w miejsca cywilizowane można polecić

mieszczącą się w Twoim budżecie lampkę Trelock LS 750,

lub jeśli jesteś w stanie dołożyć grosza to Roxim RX5.

Napisano

DO tyłu zamierzam kupić http://allegro.pl/tylna-lampa-mactronic-walle-bpm-2sl-3-tryby-2xled-i4429634342.html i do dyspozycji zostaje mi około 100 zł na lampkę do przodu co wybrać ? Jeśli chodzi o lampki na 3 zdjęciach najbardziej odpowiadała by mi wersja 1. W mojej okolicy jak już są latarnie to praktycznie co któraś działa, chodź od dziecka jeżdżę tymi trasami to czasami nie widzę kompletnie gdzie jestem. 

Napisano

Co możesz powiedzieć o tej lampce do tyłu, dałem link wyżej :) Polecasz jeszcze jakieś lampki do około 100 zł ?

Napisano

Lepszej na tył chyba nie ma ;)

Convoy Sx to tylko obudowa. Można do niego włożyć różne optyki i wtedy świeci zgoła odmiennie. Także diody można włożyć różne i nie dosyć, że modyfikować tym rozkład światła (w niewielkim zakresie) to barwę i wydajność światła. Convoye są o tyle fajne, że zbudowane są na tyle, dobrze, że nie potrzeba nic dotaczać czy dorabiać -  wystarczy wymienić klej na pastę, pod diodą i gotowe, jeśli chodzi o sprawne działanie. Do tej obudowy można też włożyć kolimatory o różnych kątach świecenia, bo w tym rozmiarze wybór jest dosyć spory. Za tą cenę ciężko jest znaleźć latarkę o większych możliwościach konfiguracyjnych i przy okazji zrobioną dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...