matnog1 Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Witam. Mam zamiar kupić sobie buty do jeżdzenia na rowerze (styl xc, enduro) bez spd które będą także dość dobrze spisywały się w chodzeniu, szczególnie po górach bo tam właśnie sie niedługo wybieram. Poszukuje butów z "agresywną" podeszwą żeby but dobrze trzymał się pedała jednak nie w wygórowanej cenie. Ostatnio zainteresowały mnie buty do gry w piłke nożną na sztucznej trawie tzw. pół-korki, i zastanawiam sie czy takie buty nie byłyby dobrym rozwiązaniem. Jeden z moich znajomych jeździ w takich butach na rowerze i twierdzi że dobrze się spisują. Jednak chciałbym usłyszeć kilka waszych opini na ten temat a także zobaczyć jakie buty konkretnie wy proponujecie. Oto przykład butów nad jakimi się zastanawiam: http://www.allegro.pl/item111545963_conver...oryginalne.html http://www.allegro.pl/item112076616_adidas...wale_skora.html Z góry dzięki za odpowiedzi:))
unforgiven Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 W góry półkorki ?? :eek: zależy jeszcze jakie te góry ale będąc na szlaku górkim gdybym zobaczył kogoś w butach piłkarskich to...bez urazy zaczął bym się panicznie śmiać Mały OT widziałem panią w Beskidzie Śląskim na szlaku na Baranią Góre w spódnicy i pantoflach...nikt nie przeszedł obok niej obojętnie hehe
matnog1 Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Napisano 30 Czerwca 2006 W góry półkorki ?? :eek: zależy jeszcze jakie te góry ale będąc na szlaku górkim gdybym zobaczył kogoś w butach piłkarskich to...bez urazy zaczął bym się panicznie śmiać Wiem że to brzmi troche dziwnie ale te buty tak naprawdę takie buty nie różnią się tak bardzo wyglądem od typowych butów MTB z systemem spd i nawet są podobno bardzo wygodne . Poza tym one nie wyglądają na typowe buty piłkarskie. Ale jesli nie taki to co Wy byście zaproponowali? P.S. Ja właśnie też wybieram sie w Beskid Śląski i skoro widziałeś tam panią w pantoflach to chyba tak bardzo nie będę sie wyróżniał z tłumu
sp0q Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Mam podobny problem, szukam butów, które dobrze trzymają się pedałów i nie są szerokie, a zarazem są dobre do pobiegania i takich tam ;P
Mefisto Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 moim zdaniem nie ma butów uniwersalnych a już na pewno nie ma butów za ok 100zł które będą się dobrze spisywały na rowerze i w górach. Wymienione przez Ciebie buty, na rower może jeszcze i ujdą ale w góry?... sorry, ale miałbym odczucia podobne jak unforgiven. Osobiście polecam jakieś North Face'y np. Blaze, Resilience, Sparta itp. Najlepiej przejdź się do jakiegoś porządnego sklepu turystycznego i pooglądaj, poprzymierzaj, popytaj. na pewno coś sobie dobierzesz, a może trafi się jakaś fajna promocja (ostatnio np. TNH sparta były przecenione z 300 na 240zł, a czasami są jeszcze większe przeceny)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.