Exodiss Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam, przekroczyłem 15 lat i okazało się że mój góral jest dla mnie za mały (uderzam nogami o kierownice) i chciałbym nowy rower. Sęk w tym że pieniędzy nie ma a mam dość złożone wymagania Dysponuje budżetem max 300/400 zł w ostateczności 450 zł. Interesuje mnie rower crossowy lub kolarzówka.. Znalazłem tutaj nowy "crossowy" z dość dobrą cenę jak na nówke: http://allegro.pl/eclipse-28-kole-2014-olpran-2-kolory-gratis-i4411409749.html Lub dużo tańsza kolarzówka do małego remontu : http://allegro.pl/peugeot-stara-kolarzowka-55cm-warszawa-i4431619899.html Opłaca się brać coś takiego? Jestem bardziej skłonny do kupna tego nowego z gwarancją, wtedy spokojnie mogę dołożyć do tych 450 zł. Mam 170 cm wzrostu, waże 50 kg i rowerem jeździłbym głównie po asfalcie max 40-70 km dziennie. Pomożecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczylepszy Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Za tę kwotę zdecydowanie odradzam kupowanie nowych rowerów. Do 500 zł można znaleźć w miarę przyzwoitą używkę. Ofert używanych rowerów jest dużo zarówno na allegro jak i olx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Jestem bardziej skłonny do kupna tego nowego z gwarancją, wtedy spokojnie mogę dołożyć do tych 450 zł. Nie stać cię na rower... Ale powodzenia. Tak samo można by kupić nowy samochód za 20k PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Taki wiek, a dlaczego odradzasz ten nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 W tej cenie kupisz coś do czego będziesz musiał cały czas dokładać, a po drugie bezpieczeństwo jazdy na tzw makrokeszach pozostawia bardzo wiele do życzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Taki wiek No właśnie, taki wiek... Ogranicz wydawanie szmalu na byle pierdoły, to nawet i po pół roku (czyli przez zimę) będziesz w stanie do tych 400 dołożyć 600 co daje 1000 na podstawowe modele wśród nowych (Lazaro Integral V2 ---> allegro). dlaczego odradzasz ten nowy? Z tego samego powodu co chińskie skutery/motocykle - niebezpieczne dla użytkownika, a jeśli nie, to praktycznie non-stop się coś sypie. Kasa bez sensu zmarnowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Lazaro Integral - są różne wersje, jedna chyba nawet po 700 zł jest i widzę że jest popularne więc chyba dość sensowne, różnią się czymś V1, V2 itp ??? Potrzebuje coś na czym mógłbym teraz jeździć, bo obecnie nie mam czym - Peugot w dobrym stanie za 250 zł się opłaca??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.