mxdanish Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam, Dziś jadąc rano zauważyłem mały problem a mianowicie przerzutka tylna nie zrzucała na dwie najszybsze koronki. Linka była luźna a wózek zostawał w miejscu. Okazało się że przerzutka oparła się o ramę i dlatego nie mogła normalnie pracować na wszystkich przełożeniach. Rozruruszałem ją 'ręcznie' i wyczułem bardzo duży opór na (i teraz nie wiem jak to się poprawnie nazywa) górnej główce - w miejscu gdzie jest śruba mocująca. Tu: Model przerzutki Deore M591, ma przebieg około 12 tys. km I teraz pytanie czy to jest rozbieralne? Nadaje się do czyszczenia czy po prostu mam się pogodzić z faktem że sprężynę szlag trafił i muszę wymienić sprzęt? Pytam się bo nigdy przerzutki sam nie zdejmowałem i nie chciałbym zeby mi się posypało doszczętnie Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Jest rozbieralne ale trzeba mieć naprawdę sprawne paluszki żeby to potem złożyć do kupy Tylko się zastanawiam czy w tym tkwi problem. Może przerzutka ześlizgnęła się z haka? nie wiem jak to wytłumaczyć ale z tyłu tego elementu który oznaczyłeś jest śruba która ma zahaczać o taki zadzior na haku przerzutki? Może coś z ta śrubą się stało albo z tym "zadziorem na haku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Tak. Jest rozbieralne. Tu jest złożeniówka: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/RD/EV-RD-M591-2910_v1_m56577569830670747.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.