mxdanish Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Witam, Dziś jadąc rano zauważyłem mały problem a mianowicie przerzutka tylna nie zrzucała na dwie najszybsze koronki. Linka była luźna a wózek zostawał w miejscu. Okazało się że przerzutka oparła się o ramę i dlatego nie mogła normalnie pracować na wszystkich przełożeniach. Rozruruszałem ją 'ręcznie' i wyczułem bardzo duży opór na (i teraz nie wiem jak to się poprawnie nazywa) górnej główce - w miejscu gdzie jest śruba mocująca. Tu: Model przerzutki Deore M591, ma przebieg około 12 tys. km I teraz pytanie czy to jest rozbieralne? Nadaje się do czyszczenia czy po prostu mam się pogodzić z faktem że sprężynę szlag trafił i muszę wymienić sprzęt? Pytam się bo nigdy przerzutki sam nie zdejmowałem i nie chciałbym zeby mi się posypało doszczętnie Dzięki z góry.
kinder85 Napisano 20 Lipca 2014 Napisano 20 Lipca 2014 Jest rozbieralne ale trzeba mieć naprawdę sprawne paluszki żeby to potem złożyć do kupy Tylko się zastanawiam czy w tym tkwi problem. Może przerzutka ześlizgnęła się z haka? nie wiem jak to wytłumaczyć ale z tyłu tego elementu który oznaczyłeś jest śruba która ma zahaczać o taki zadzior na haku przerzutki? Może coś z ta śrubą się stało albo z tym "zadziorem na haku?
mklos1 Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Tak. Jest rozbieralne. Tu jest złożeniówka: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/RD/EV-RD-M591-2910_v1_m56577569830670747.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.