Bazyss Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Cześć, chciałbym odchudzi z lekka swoją maszynę ale zastanawiam się czy jest sens się w to pakować...? Chodzi mi po głowie zmiana opon + dętki, hamulce hydrauliczne, kierownica, mostek, rogi, amortyzator - część z nich na używane. Chciałem wyszukać ile waży sama rama, ale nigdzie nie ma podanej wagi ;/ Jak wam się wydaje w jakich granicach może oscylować jej waga? Mój rowerek to: - całość waży 14.93kg - ważone wagą hakową (rybacka) Model: MATTS 90 - D Rozmiar ramy: 18Rama: MERIDA MTB MATTS SPORT 6061 ALLOYAmortyzator/widelec: SUNTOUR XCR 100mmWkład suportu: CARTRIDGE BEARINGKorby: SHIMANO MC08, 42 / 34 / 24Przerzutka przód: SHIMANO ACERA-XPrzerzutka tył: SHIMANO ALIVIOManetki: SHIMANO ALTUS EF29Hamulce: PROMAX DISC 160 MMDźwignie hamulców: SHIMANO ALTUS EF29Wielotryb/kaseta: SHIMANO CS-HG30-8, 11-30TPiasta przód: FORMULA DISC ALLOYPiasta tył: FORMULA DISC ALLOYObręcze: JALCO AX22 STRONG SINGLEOpona przód: CST C-1348, 26"x2,10Opona tył: CST C-1348, 26"x2,10Pedały: XC STEEL Rogi: X-MISSION 140gKierownica: MERIDA ALLOYMostek: MERIDA A-HEADSiodło: X-MISSIONSztyca: MERIDA ALLOYLiczba biegów: 24Licznik: Sigma 1606L Jeżeli poradzili byście, co zrobić będę wdzięczny Pozdrawiam
Fenthin Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.