fragi Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Pytanie mam następujące. Czy do starego roweru (około10 lat) który ma hamulce starego typu tak jak tutaj na zdjęciu(tylko starsze) http://www.bikekatalog.pl/2008/ppg_fotki/foto_big/8_26572_19_12_07.jpg można na ich miejsce wstawić v-brake? Średnice są te same w przypadku hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Można wstawić v-brakei. Tylko musisz zmienic klamki (lub przełączyć jesli są uniwersalne do cantileverów/v-brake) bo jest inny ciąg linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Trzeba byłoby wymienić klamki i uważaj na średnicę piwotów. Raz się spotkałem z patentem gdzie były trochę szersze i przy założeniu v-brake nie ruszały się swobodnie na nich. Nie wiem, czy w starszych rowerach stosowali szersze rozmiary, czy to po prostu tamten typ tak miał, bo rower niewiadomego pochodzenia i na pograniczu makrokesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.