Skocz do zawartości

[ocena] Ocena podzespołów w rowerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Co myślicie o podzespołach w rowerze Kands Energy 1300 wersja 2010  (chyba)? Kupiłem go nowego 4 lata temu za dosyć śmieszną cenę.

amortyzator: Suntour XCR magnesium

hamulce: v-brake alhonga

przerzutka przednia: SHIMANO C-SERIES 050 - zmieniona na Shimano Altus FD-M191 M6

przerzutka tylna: shimano alivio

stery: zintegrowane na łożyskach AHEADNECO

korba: SHIMANO FC M191

kaseta: SHIMANO HYPER GLIDE HG30 8v

suport: wkład na łożyskach stożkowych NECO

opony: DURO EXPLORER - zmienione na Geax Saguaro 2.2

piasty; joytech

obręcze: kands maxx

klamkomanetki: Shimano Alivio

zdjęcie:

312e0rr.jpg

Napisano

Kupiłem i jeżdżę, ale nie znam się zbytnio na rowerach. Jak kupowałem to wydawał mi się ciekawy i kupiłem go po prompcyjnej cenie. Niedawno zainteresowałem się bardziej rowerami i chcę wiedzieć czy kupiłem dosyć dobry czy taki standardowy. Dałem za niego 860 zł i cena wydaje mi się dosyć niska jak na rower z amortyzatorem suntoura.

Kupiłem i jeżdżę, ale nie znam się zbytnio na rowerach. Jak kupowałem to wydawał mi się ciekawy i kupiłem go po prompcyjnej cenie. Niedawno zainteresowałem się bardziej rowerami i chcę wiedzieć czy kupiłem dosyć dobry czy taki standardowy. Dałem za niego 860 zł i cena wydaje mi się dosyć niska jak na rower z amortyzatorem suntoura.

Napisano

Ogólnie, jeżdżę amatorsko po lesie, podjazdy, zjazdy itp.

Jeśli nie jesteś dziewczyna to odwróć mostek na minus i wywal podkładki nad mostek - będzie się lepiej jeździło w tych miejscach ;)

Napisano

Tu jest aukcja na której jest specyfikacja wersji 2014 http://allegro.pl/rower-gorski-meski-kands-energy-1300-shimano-2014-i4413179264.html Jak na moje oko specyfikacja wygląda podobnie ale cena jest wyższa. Właśnie jak kupowałem mój, to zdziwiłem się że taka niska cena, bo kumpel kupował w podobnym czasie krossa i zapłacił jakoś 1300 a niektóre podzespoły były słabsze.

Jeśli nie jesteś dziewczyna to odwróć mostek na minus i wywal podkładki nad mostek - będzie się lepiej jeździło w tych miejscach

ok, spróbuję przy następnej trasie

Napisano

Pod względem napędu jest lepiej, ale amor został zdegradowany. Gdyby jeszcze była jakaś lepsza korba, typu Acera lub Alivio to byłoby nawet ciekawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...