JaniXX127 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Witam. Co myślicie o podzespołach w rowerze Kands Energy 1300 wersja 2010 (chyba)? Kupiłem go nowego 4 lata temu za dosyć śmieszną cenę. amortyzator: Suntour XCR magnesium hamulce: v-brake alhonga przerzutka przednia: SHIMANO C-SERIES 050 - zmieniona na Shimano Altus FD-M191 M6 przerzutka tylna: shimano alivio stery: zintegrowane na łożyskach AHEADNECO korba: SHIMANO FC M191 kaseta: SHIMANO HYPER GLIDE HG30 8v suport: wkład na łożyskach stożkowych NECO opony: DURO EXPLORER - zmienione na Geax Saguaro 2.2 piasty; joytech obręcze: kands maxx klamkomanetki: Shimano Alivio zdjęcie:
Mod Team michuuu Napisano 18 Lipca 2014 Mod Team Napisano 18 Lipca 2014 Szału nie ma ale pytanie w jakim celu?
JaniXX127 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Napisano 18 Lipca 2014 Ogólnie, jeżdżę amatorsko po lesie, podjazdy, zjazdy itp., porównujac np. do kandsa ale z 2014r. wypada podobnie?
Mod Team michuuu Napisano 18 Lipca 2014 Mod Team Napisano 18 Lipca 2014 Kupiłeś, jeździsz i chcesz się dowartościować czy zdołować? Wygooglaj sobie specyfikacje np. na allegro i porównaj.
JaniXX127 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Napisano 18 Lipca 2014 Kupiłem i jeżdżę, ale nie znam się zbytnio na rowerach. Jak kupowałem to wydawał mi się ciekawy i kupiłem go po prompcyjnej cenie. Niedawno zainteresowałem się bardziej rowerami i chcę wiedzieć czy kupiłem dosyć dobry czy taki standardowy. Dałem za niego 860 zł i cena wydaje mi się dosyć niska jak na rower z amortyzatorem suntoura. Kupiłem i jeżdżę, ale nie znam się zbytnio na rowerach. Jak kupowałem to wydawał mi się ciekawy i kupiłem go po prompcyjnej cenie. Niedawno zainteresowałem się bardziej rowerami i chcę wiedzieć czy kupiłem dosyć dobry czy taki standardowy. Dałem za niego 860 zł i cena wydaje mi się dosyć niska jak na rower z amortyzatorem suntoura.
pietia79 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Kupiłeś dość dobry. Amor też ok, jak na tę cenę. Podaj specyfikację z 2014 r. to porównamy z Twoim.
Jaca911 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Ogólnie, jeżdżę amatorsko po lesie, podjazdy, zjazdy itp. Jeśli nie jesteś dziewczyna to odwróć mostek na minus i wywal podkładki nad mostek - będzie się lepiej jeździło w tych miejscach
JaniXX127 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Napisano 18 Lipca 2014 Tu jest aukcja na której jest specyfikacja wersji 2014 http://allegro.pl/rower-gorski-meski-kands-energy-1300-shimano-2014-i4413179264.html Jak na moje oko specyfikacja wygląda podobnie ale cena jest wyższa. Właśnie jak kupowałem mój, to zdziwiłem się że taka niska cena, bo kumpel kupował w podobnym czasie krossa i zapłacił jakoś 1300 a niektóre podzespoły były słabsze. Jeśli nie jesteś dziewczyna to odwróć mostek na minus i wywal podkładki nad mostek - będzie się lepiej jeździło w tych miejscach ok, spróbuję przy następnej trasie
mklos1 Napisano 19 Lipca 2014 Napisano 19 Lipca 2014 Pod względem napędu jest lepiej, ale amor został zdegradowany. Gdyby jeszcze była jakaś lepsza korba, typu Acera lub Alivio to byłoby nawet ciekawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.