Odie Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Czesc, Jezeli temat nie pasuje do dzialu "Mania Lekkosci" tylko np. do "Akcesoria" - to prosze o przeniesienie. Prosze Was o pomoc - otoz tak wyszlo, ze w moim rowerze mam "tymczasowe" srebrne sruby i podkladki trzymajace tarcze hamulcowe oraz adapter hamulca przedniego. Tak jak na zdjeciu: Nieco mnie to razi, wiec kierujac sie obawa o jakosc dotychczasowego mnontazu jak rowniez wzgledami estetycznymi, stwierdzilem, ze wymienie sobie te roznorakie sruby na czerwone... O ile ze srubami do tarczy nie ma wiekszego problemu, to nie za bardzo wiem jakie mam kupic do tego hamulca? Brac alu czy stalowe? Troche sie boje czy aluminiowe nie beda za slabe... Czy pro-bolty beda dobre? A w ogole - to jaki rozmiar bedzie dobry do przykrecenia tego adaptera do goleni? Nie mam pewnosci, ze te ktore sa teraz zalozone sa odpowiednie (podkladka niestety chyba musi zostac, gdyz bez niej tarcza szoruje o zacisk). I czy sa jakies sensowne sklepy (oprocz vincere), w ktorych dostane zestaw srub w roznych z jednej firmy? Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2014 przez Odie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saiyan Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Bicyklon ma śruby tytanowe A2Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 tytanowe są droższe i wytrzymalsze, jednak alu też będzie dobre, ale musisz pamiętać, żeby zastosować jakiegoś locktite'a żeby mieć pewnosc, że same się nie wykręcą. Wiem co mowie, bo mój pierwszy komplet alu śrub wypadł. Z 4 została mi jedna i wracałem przez jakieś 3 km po szosie w deszczu... nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi