Skocz do zawartości

[kierownica] Tioga czy Art ?

Nika

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. :) Jak myślicie, czy ta kiera to dobry wybór? Cena kusi, ale firmy kompletnie nie znam. No i waga - jak na tę klasę cenową jest dość niska. Firma Art jest chyba porównywalna cenowo do Zoom'a, ale nic więcej o niej nie wiem. :029:

Myślę jeszcze nad Tioga Taskforce XC, która jest trochę droższa, jednak nie prześladowałyby mnie myśli o nagłym pęknięciu kierownicy na trasie :D

I teraz kilka pytań: Czy ktoś jeździ na komponentach firmy Art? Co myślicie o tej kierownicy? No i co się bardziej opłaca?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Napisano

Mialem kiedys kiere Arta , kosztowała 30 zł ale ją zmienilem . Nie powiem , ze była zła , ale strasznie sie porysowała i była krótka. Zamiast tej Tiogi , kupilbym Ritcheya ( ja tak zrobilem ) . Tioga lzejsza o 40 g ale i drozsza :P

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1644

ednak nie prześladowałyby mnie myśli o nagłym pęknięciu kierownicy na trasie

Art tez nie peknie , o to mozesz byc spokojna :D

Napisano

Art tez nie peknie , o to mozesz byc spokojna B)

Mam skłonności do przesadzania. :D

Czyli Art, tak jak myślałam, odpada.

Ritchey, którą podałeś, jest całkiem niezłą propozycją. Skoro polecasz, to rozważę i tę kierę. :mellow:

Myślałam także nad Dangerous Mike Marathon XC, ale błysk ją zdyskwalifikował. :)

A może macie jeszcze jakieś inne propozycje lekkich i stosunkowo tanich (do 150 zł max) prostych kierownic do XC ?

Dzięki za pomoc, pozdrawiam, Nika. B)

Napisano

ja kupilem wlasnie dangerous mike u arnika. blyszczaca byla tylko zeszloroczna wersja. tegoroczna jest pieknie matowa:) btw- pamietaj, ze w kobiecym rowerze kiera zawsze dostanie mniej w kosc. chyba nie musisz sie martwic o wytrzymalosc jak 100 kilowy facet:)

Napisano

O, świetnie. :)

Teraz zostaje mi tylko rozważenie, która ostatecznie znajdzie się w mym rowerku, a wybór będzie dość trudny.

Dziękuję Wam bardzo, nie ma to jak fachowa pomoc. <_<

Pozdrawiam, Nika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...