Roonin Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 Ponieważ kolega był tak uprzejmy zamknąć mi temat z powodu zasr... nawiasu pomimo że jst to dla mnie zaj... ważne i można było to łatwo naprawić piszę jeszcze raz. TO SAMO. Panowie mam wielą prośbę. Muszę dorobić adaptery pod oś 15mm do mojej piasty i w związku z tym mam prośbę. Czy byłby ktoś tak miły i podał mi wymiary zwenętrzny i wewnętrzny kołnierza? Oś ma 15mm ale wiem ze otwór w piaście jest chyba delikatnie większy, przynajmniej w QR20 jest niewielka odchyłka żeby oś lekko wchodziła. Prosił bym też o wymiar zewnętrzny żeby wszystko ładnie pasowało w amortyzator i trzymało się jak należy. Jesli ktoś nie zrozumiał o czym mówię dołączam grafikę na której zaznaczyłem o co mo chodzi. Będę bardzo wdzięczny z pomoc. Miałem taką piastę i amor i kurcze nie zapisałem sobie na wszelki wypadek a teraz nie mam skąd wziać Za jakość rysunku przepraszam ale da się z niego wywnioskować o co chodzi Dla rozwiania WSZELKICH wątpliwości mam do piasty adaptery pod 9mm i pod qr20, potrzebuję adapter qr15. Bez problemu taki zrobię (na podstawie tych adapterów co mam ) tylko muszę znać dokładny wymiar otworu (wewnętrzny i zewnętrzny) w piaście QR15. Tyle tylko tyle i aż tyle, da radę? Myslę że napisałem to dość jasno? Najzwyczajnie w swiecie nie wiem z jaka tolerancją to toczyć. PRZYKŁAD: Adapter QR20 ma 20,4mm srednicy wewnętrznej na 25 mm zewnętrznej (kołnierz). A w piaście QR15 jak jest ?
realkrzysiek Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 15 21 100 Ps. Mam mechaniczną suwmiarkę i podaję to, co widać! Myślę, że są to tak drobne różnice, że moja suwmiarka nie łapie. Musisz wyszukać jakąś specyfikacje techniczną, bo na oko to sam widzisz, co wyszło.
Roonin Napisano 17 Lipca 2014 Autor Napisano 17 Lipca 2014 Dziękuję serdecznie kolego, o to chodziło Ewentualnie jak ktoś ma coś do dodania to proszę ale o te wymiary chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.