talento259 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Siemka. Mam pytanko, czy klocki do V'ek (z gwintem) będą działać na cantileverach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Nie, bo inny jest system mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Czyli nie ma bata? Choćbym to przykręcił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Chociaż... jeśli masz te szczęki albo To klocki od Vek będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Nie, nie mam takich Mam normalne, stare Canti, do których mocuje się klocki bez gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 W zasadzie możesz spróbować ale ...na własną odpowiedzialność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Tzn na tym gwincie się będzie ślizgać albo coś? Nigdy się nie spotkałem z takim czymś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Przecież na "starych" V-kach też można było zastosować gwintowane klocki. Sam tak miałem. Jeśli montaż polega na wsadzeniu w odpowiedni otwór i skręcenie śrubą to uszkodzony zostanie tylko gwint ale trzymać to się będzie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 I ch*j nie pasują. Ślizga się na gwincie. Nacisnę klamkę one idą do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Czyli gwint jest zbyt mały. Dobrze wiedzieć na przyszłość. Dzięki za sprawozdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie, bo inny jest system mocowania. Jedne jak i drugie, czyli vki i cantti mają 2 rodzaje mocowania i można kocki wymieniać z kompatybilnych ze sobą systemów bez problemu. A jak się człowiek uprze to zmieni klocki w obie strony. Ale czasem trzeba trochę pokombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.