Młody_56 Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Witam Chcialbym sie spytac jaki kupic dobry preparat do czyszczenie koleczek przerzutki i sprezyny ?
Wawrus Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Ja kółeczka czyszcze CX-80.A sprężyny to nie słyszłem żeby czyścić.Ja nigdy nie czyściłem ale jak koniecznie chcesz to też CX-em a potem najlepiej wyczyść szmatką i nałóż trochę fluoru.Takie moje zdanie
stasiek Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Do smarowania kółeczek najlepiej nadaje się jakiś smar stały.
Wawrus Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Do smarowania kółeczek najlepiej nadaje się jakiś smar stały. Zgadzam się ale to jest mniej wygodne.CX psikasz i po problemie a kółeczka i tak pracują dobrze-przynajmniej u mnie.
Młody_56 Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Napisano 30 Czerwca 2006 Zgadzam się ale to jest mniej wygodne.CX psikasz i po problemie a kółeczka i tak pracują dobrze-przynajmniej u mnie. No wlasnie a u mnie koleczka piszcza Dlatego chce je rozkrecic wyszyscic i nasmarowac
guit Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Ja wyciągam, myje w nafcie, smaruje MICHELIN - Dry Oil i po sprawie. Jak sie kurzy albo zamocze w jakims błotku to robie to często, ale przy normalnych warunkach to rzadziej. A co do sprężyny to nie wiem czy nasmarowanej coś sie poprawi, myśle że nie.
Mod Team Odi Napisano 1 Lipca 2006 Mod Team Napisano 1 Lipca 2006 Ze sprężyną nie ma potrzeby robić czegokolwiek, a kółka przy rozbieraniu zawsze dziabnę oliwką do łańcucha.
DamianYukon Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 ja czyszcze koleczka WD 40 lub benzyna ale niczym nie smaruje... smaruje tylko lancuch ktory rozprowadzi po koleczkach co trzeba..
Robert Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Kółka zawsze czy ściłem w benzynie później trochę Finish Line'a na ślizgi i w droge, teraz już nie musze się tym martwić bo zainwestowałem w kółka na łożyskach maszynowych Super sprawa
tomaaso Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 napedowy sie nadaje ale tylko do prowizorycznego smarowanie bez rozbierania kolek
omega Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 ale ale!! - ja mam prawdziwy horror!! ostatnio mnie coś podkusiło i rozebrałm przezrutkę wyczyściłęm benzyną i nasmarowałem smarem stałym finish line'a - i ZACZĘŁY PISZCZEĆ!! dostałem szału!! rozbierałem i smarowałem, przekładałem etc.. - I NIC! dlaej piszczą!! - jest takie "iit - it" co mniejwięcej dwa obroty korby. Co to może być??!! HELP!!
Blizzard Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Ja nie wiem czy dobrze robiłem: brałem strzykawką wstrzykiwałem w łożyska kułek przerzutki smar do łańcucha Pedros Extra Dry. Można tak robić?
Duckbill Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 kółeczka to ja zawsze benzyna ekstrakcyjną myję... później trochę oliwki od łąńcuch (Finish Line albo coś podobnego)... a do sprężyny polecam psiknąć ją czasami po umyciu Brunox'em... bardzo dobry środek... pozostawia po sobie taką fajną delikatną warstwę ochronną... ogólnie Brunox jest zalecany przes RockShox do konserwacji i smarowania golenie. Poza wspomnianą wcześniej warstą ochronną działa również uelastyczniająco (kurcze trudne słowo) na uszczelki goleni - a przynajmniej RockShox tak twierdzi...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.