Skocz do zawartości

[laptop] hp pavilion e-135sw wyjęcie klawiatury.

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Szybki pytanie i taka też odpowiedź. Jak ją wyjąc ? wie ktoś ? bratanek zalał woda klawiaturę i przestała reagować.

Zdjąłem panel, odkręciłem wszystkie śrubki od klawiatury i jest obrazek z napisem release, jest otwór jak by na palec ? bezpośrednio do klawiatury. mam to dusić na chama aż wyskoczy ? Na necie nic konstruktywnego nie znalazłem.

może Ci coś się przyda:

https://www.youtube.com/watch?v=tDHF5QdjdC0

nie mam hp, ale zasada pewnie ta sama, trzeba poznajdować rowki w których są zatrzaski, ja podważałem pilniczkiem lub śrubokrętem no i nie szarpnij taśmy - nie uszkodź gniazda, polecał bym też cały laptop rozebrać i sprawdzić co tam się stało nie jest tak dużo roboty w godzinkę może trochę więcej z czyszczeniem da rade to ogarnąć

• Mod Team

to widziadłem, to całkiem inna konstrukcja, nie ma z przodu żadnego ściąganego panelu, wszystko lite. a szpary na tyle małe ze ciężko igłę wcisnąć ... i plastik wszędzie.

ale zasada pewnie ta sama, trzeba poznajdować rowki w których są zatrzaski, ja podważałem pilniczkiem lub śrubokrętem no i nie szarpnij taśmy - nie uszkodź gniazda

no tak :D to nie moja pierwsza klawiatura jednak to nowy komp i nie moj w dodatku. a najbardziej zastanawia mnie owa dziura z napisem release.

• Mod Team

A próbowałeś tego :D?

mlotek-slusarksi-facom-0-5kg-500g-grafit

A tak na serio klawiatury w laptopie są jeszcze trzymane w środku śrubą, którą możesz odkręcić od środka, tzn. demontując dysk twardy, grafikę itp. Tak było u mnie w Toschibie.

• Mod Team

To ulubione narzędzie Jeremiego C. :D i jeszcze go nie próbowałem :D 

tak wiem, odkręciłem wszystkie śrubki od klawiatury ale nie chce nic na siłę robić. Obecnie kupiłem klawe za 12zł na usb i laptop póki co jest w miarę funkcjonalny heh. obawiam sie tylko ze ta klawiatura do tego laptopa osiągnie dość ... zaczną kwotę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...