Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Szybki pytanie i taka też odpowiedź. Jak ją wyjąc ? wie ktoś ? bratanek zalał woda klawiaturę i przestała reagować. Zdjąłem panel, odkręciłem wszystkie śrubki od klawiatury i jest obrazek z napisem release, jest otwór jak by na palec ? bezpośrednio do klawiatury. mam to dusić na chama aż wyskoczy ? Na necie nic konstruktywnego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 może Ci coś się przyda: https://www.youtube.com/watch?v=tDHF5QdjdC0 nie mam hp, ale zasada pewnie ta sama, trzeba poznajdować rowki w których są zatrzaski, ja podważałem pilniczkiem lub śrubokrętem no i nie szarpnij taśmy - nie uszkodź gniazda, polecał bym też cały laptop rozebrać i sprawdzić co tam się stało nie jest tak dużo roboty w godzinkę może trochę więcej z czyszczeniem da rade to ogarnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 to widziadłem, to całkiem inna konstrukcja, nie ma z przodu żadnego ściąganego panelu, wszystko lite. a szpary na tyle małe ze ciężko igłę wcisnąć ... i plastik wszędzie. ale zasada pewnie ta sama, trzeba poznajdować rowki w których są zatrzaski, ja podważałem pilniczkiem lub śrubokrętem no i nie szarpnij taśmy - nie uszkodź gniazda no tak to nie moja pierwsza klawiatura jednak to nowy komp i nie moj w dodatku. a najbardziej zastanawia mnie owa dziura z napisem release. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dziwne to jest b odziała tylko jeden klawisz na całej klawiaturze num enter. czegoś takiego jeszcze nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A próbowałeś tego ? A tak na serio klawiatury w laptopie są jeszcze trzymane w środku śrubą, którą możesz odkręcić od środka, tzn. demontując dysk twardy, grafikę itp. Tak było u mnie w Toschibie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 To ulubione narzędzie Jeremiego C. i jeszcze go nie próbowałem tak wiem, odkręciłem wszystkie śrubki od klawiatury ale nie chce nic na siłę robić. Obecnie kupiłem klawe za 12zł na usb i laptop póki co jest w miarę funkcjonalny heh. obawiam sie tylko ze ta klawiatura do tego laptopa osiągnie dość ... zaczną kwotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.