Skocz do zawartości

[rower] Magnum 200S MTB - montaż kierownicy, problem

Marek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich gorąco!

Mam mały problem z montażem kierownicy, zakupiłem rower przez internet z lombardu w którym poluzowali kierownicę i za żadne skarby nie wiem jak mam ją sobie dokręcić ponieważ śruba na imbus która znajduje się w środku kierownicy najzwyczajniej w świecie nie sięga do widełek (w których widoczny jest otwór(?))...

a wszystko wygląda o tak:

1.81948686644121302520.jpg

2. Widok na kieronicy z ściągniętą zatyczką z góry na śrubę imbusową:

68090968970891155636.jpg

3. Tutaj widzimy końcówkę kierownicy z wystającą śrubą która nie sięga do końca i otworu (?):

52842885160792121501.jpg

4. widok z boku:

93598723808418640476.jpg

Potrzebuje jakiejś rady, nie wiem moze czegoś brakuje? dzowniłem do tego lombardu - powiedzieli że niczego nie może brakować, że kierownica została tylko poluzowana, a więc dlaczego nie mogę jej po prostu skręcić?

Prosze o pomoc

P.S jeśli założyłem temat w niewłaściwym miejscu to proszę moderatora o nie usuwanie go tylko o przeniesienie do właściwego, za co z góry serdecznie dziękuję.

Napisano

Na zdjeciu nr 3 tam gdzie sruba wystaje powinna byc kontra wkrecona w ta śrubę, ewidentnie nie dali wszystkiego albo odwróć rower do góry nogami bo możliwe że ten element sie odkrecil i zostal w widelcu albo podczads rozpakowywania przesylki gdzies wypadl.

Napisano

Jak go kupię to co mam z nim zrobić - wystarczy że go wrzuce do rurki od kierownicy, wsadze kierownicę z śruba imbusową i zacznę ja dokręcać a on sam się jakoś zarzaśnie i spowoduje że kierownica będzie stabilnie się trzymała, czy jak? i jak dobrać właściwy - pasujący?

Napisano

Tak tylko najpierw nakręcisz to na śrubę ale do momentu żeby całość weszła bez trudności w widelec, jak ustawisz kiere prosto to wtedy wkładasz imbus w ten otwór w mostku

Napisano

Tak tylko najpierw nakręcisz to na śrubę ale do momentu żeby całość weszła bez trudności w widelec, jak ustawisz kiere prosto to wtedy wkładasz imbus w ten otwór w mostku

Super! teraz wiem już wszystko, powiedzcie mi jeszcze jak dobrać ten kamień do swoich widelek/kierownicy? ten z Allegro który podałem powinien pasować?

Tym kamyczkiem w dół tym dzióbkiem czy do góry?

Napisano

Dziękuję Wam za pomoc :) macie u mnie wszyscy duże piwko!

Tak też myślałem że czegoś tam brakuje, zbyt "pusto" mi się wydawało.

Temat do zamknięcia, chyba że ktoś chce mi jeszcze coś poradzić to z chęcią poczytam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...