soks Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Witajcie, Dziś znalazłem nacięcie/pęknięcie w oponie hutchinson Python. Załączam fotki...Pytanie takie - czy opona jeszcze pośmiga w miarę bezpiecznie czy lepiej zmienić? Może zakleić kropelką? http://zapodaj.net/302bd3eb7c21f.jpg.html http://zapodaj.net/1f34355399580.jpg.html
RafalxM Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 w szosowym slicku mam przecięcia niewiele mniejszych rozmiarów, wyciągam szkło, pompuje 8.5 bar i jeżdżę dalej - pierwsze tego typu uszkodzenia zanotowałem jakieś 1tys km temu, jakoś nadal jeszcze się toczą
Mod Team safian Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Napisano 15 Lipca 2014 Trochę słabe foto, wygląda jakby jedynie klocek był uszkodzony. Jest przebicie na wylot? Jeżeli tak i jest niewielkie to można podkleić zwykłą łatką do dętki i jeździć dalej.
soks Napisano 15 Lipca 2014 Autor Napisano 15 Lipca 2014 ciężko uchwycić. To jest zaraz obok klocka - na 2. zdj chyba lepiej widać. Czy na wylot? Raczej nie - nie zdejmowałem opony, a flaka nie było. EDIT: Jeśli macie dobry, inny, hosting to przerzucę. Mi osobiście zapodaj nie stwarzało problemów na domowym komputerze, hmm. Co do mojego przypadku to jest dosłownie na środku opony - ciezko z cerowaniem by było )
Mod Team adamos Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Napisano 15 Lipca 2014 Mnie się te obrazki wogóle nie ładują, ale gdyby nawet rozcięcie było sporo większe, to oponę można nawet zacerować.
Niedzwiedz1 Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 To małe rozcięcie, nawet jak przeszło na wylot to pewnie podklejenie załatwi sprawę. Aczkolwiek mam wrażenie, że kawałek starej dętki będzie lepszy niż łatka - u mnie łatka próbowała "wychodzić" przez rozcięcie pod wpływem ciśnienia (ale to slicki i 5,5bar), a kawałek dętki dobrze się trzyma.
MikeSkywalker Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 Ja tam przecięć nie widzę, jeśli już to jakieś uszkodzenia gumy. A ponieważ to opona do MTB więc i ciśnienia niskie to bym się nie przejmował - tak jak piszą poprzednicy można podkleić. Ja jedynie do skoków bałem się założyć klejoną przeciętą oponę.
soks Napisano 16 Lipca 2014 Autor Napisano 16 Lipca 2014 oki, dzieki. opone zostawie. najwyzej tak jak sugerujecie podkleje jakas guma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.