Qulimax Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Witam, mam problem z wyregulowaniem amortyzatora przód RST w rowerze, ale może zacznę od początku Zakupiłem rower Trek 4300 xc/enduro i postanowiłem go przetestować w lesie. Na dołkach zauważyłem, że armotyzatory przód w ogóle nie pracują, więc pomyślałem że może są za mocno ściśniete i trochę popuszcze wziąłem więc mały kluczyk i zaczynałem kręcić w stronę " - " - minusa Jeden amortyzator poluzowałem do końca, a drugi luzowałem z 15 minut i nic, a amortyzatory takie same twarde jak były na początku Co może być przyczyną, że armotyzatory nie chcą się poluzować ? Jak możecie to doradzcie mi jestem amatorem i zbytnio się nie orientuję
lucass3 Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Ty chyba ustawiałeś "Turn Pre-load – regulacja naprężenia wstępnego sprężyny realizowana pokrętłem umieszczonym na górze goleni." Amor jest za twardy dla Ciebie bo ma za twarda sprężynę niedopasowaną do twojej wagi. Jedynie co możesz zrobić to wymienić sprężyne o ile są dostępne lub amortyzator na np. jakiś powietrzny który pompujesz dokładnie pod swoją wagę.
Fenthin Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.