emcinek Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam, nigdzie nie mogę znaleźć porównania obu hamulców. Cenowo jest w zasadzie to samo, pytanie które lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Trudno będzie o bezpośrednie porównanie, ale jeśli język nie jest przeszkodą, to możesz trochę w angielskim poczytać o br-cx77:http://www.bikeradar.com/road/gear/category/components/brake-calipers/product/review-shimano-br-cx77-47872/http://www.cyclenews.info/shimano-br-cx77-mechanical-disc-brake-review-review/Używam BB7 z powodzeniem w przełajce (wersja drogowa) i wersję MTB w ninerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja też używam BB7 , przez dwa lata najmniejszych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Z artykułu wynika mniej więcej tyle, że shimano jest lżejsze, a co do sprawności hamowania są podobne, z tym że w przypadku avida dostajemy komplet, a shimano daje nam sam zacisk (tarczę trzeba dokupić osobno). Cenowo jest w zasadzie to samo, z tym że do shimano trzeba dołożyć na tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Bebecze7 to sprawdzone hamulce, łatwe w regulacji (w przeciwności do BB5). Czy warto pchać się w CX77 dla tych kilkudziesięciu gramów? Wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 To raczej kwestia, że lubię mieć wybór:P Wszyscy od góry do dołu stoją za bb7, co w zasadzie uniemożliwiło mi jakiekolwiek pole manewru, tak więc postanowiłem poszukać jakiejś alternatywy. Pytając miałem nadzieję skonfrontować te dwa hamulce ze sobą pod okiem kogoś, kto ma większe pojęcie o tych sprawach. Generalnie sam też się skłaniam w stronę bb7. Dzięki wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 BB7 są genialnymi mechanikami, miałem przyjemność ujeżdżać je przez jakiś rok i polecam z czystym sumieniem. Konkurencyjnych Shimano nie znam, jednak po co wyważać otwarte drzwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.