teoost Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 Mam na myśli coś dzieki czemu nie pobrudzą mi się np. luźne dzinsy (gdyby kiedyś sporadycznie przyszło mi w takowych gdzieś jechać) .. ew. mam nadzieje, że można do niego cos zamontować.
Pitof Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Ja naprawdę wiem o co Ci chodzi i naprawdę wiem o czym piszę... Masz tu wielkie zdjęcie na którym już na pewno dojrzysz srebrną osłonę na blacie: http://www.bike24.com/i/p/2/0/27602_00_d.jpg Ta osłona jest właśnie po to, żeby się nie ubrudzić.
teoost Napisano 28 Lipca 2014 Autor Napisano 28 Lipca 2014 Przy treningu wyglada to trochę inaczej. Tam jest tez ochrona od góry a tu jest zdjęcie od boku i nie wiem czy to co widzę to to o czym myśle. No nic .. W następnym tyg będzie to zdam relacje :-)
Shiryu Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 nie wiem czy to co widzę to to o czym myśle. To zupełnie coś innego. Nie znajdziesz tego w żadnym crossie, MTB ani szosie. To patent spotykany tylko w trekkingach i mieszczuchach. Osłona którą wrzucił Pitof też zabezpiecza spodnie przed zabrudzeniem, ale jest mniej skuteczna.
teoost Napisano 29 Lipca 2014 Autor Napisano 29 Lipca 2014 Nie rozumiem dlaczego w wielu rowerach nie robią tak prostej i oczywistej rzeczy jak normalna w świecie osłona łańcucha.
Shiryu Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Bo ta prosta rzecz jednocześnie jest nieprawdopodobnie uciążliwa przy jakimkolwiek grzebaniu przy łańcuchu. Ergo: nie nadaje się do rowerów o zacięciu sportowym typu cross czy MTB.
modrzew Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Nie rozumiem dlaczego w wielu rowerach nie robią tak prostej i oczywistej rzeczy jak normalna w świecie osłona łańcucha.To zależy od tego do czego przeznaczony jest rower. Np. w MTB jest całkowicie zbędnym elementem, którym możesz najwyżej o cos zawadzić, a jak jedziesz konkretnie w teren to raczej nie boisz się ubrudzić i otarcie o łańcuch to akurat najmniejszy problem w porównaniu z pryskającym błotem itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.