wiater Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Witam,Po 3 miesiącach zdecydowałem się skontrolować stan mleczka w moich kołach. Oto co ujżałem...ujrzałemJaka może być Waszym zdanien przyczyna powstawania takich grudek?
Mod Team durnykot Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Napisano 15 Lipca 2014 Normalne zjawisko po tym czasie... z tego co pamiętam, to przyczyną jest sklejanie się granulek lateksu ( mogę się mylić). Wyrzuć i dolej mleczka. Zresztą producent określa trwałość mleczka od 2 do 6 miesięcy w zależności od różnych czynników.
Mod Team safian Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Napisano 15 Lipca 2014 J/w - standard po takim czasie. Wylać zawartość, umyć oponę i obręcz, zalać ponownie.
ukaniex Napisano 15 Lipca 2014 Napisano 15 Lipca 2014 Opony nie myj bo bedziesz musiał ponownie uszczelniac jeśli to jakiś papierowy wyrób (niedostosowany do tubeless). Powód moze być prozaiczny, w końcu mleko ma uszczelniac, nie zawsze musimy widzieć dziury wielkości arbuza, a mleko te pomniejsze uszczelnia tym samym wilgoć i powietrze maja do niego dostęp nim zdąży uszczelnić dziurę. U mnie po miesiącu mleko Caffelatex niemal zniknęło, okazało sie ze miało co łatać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.