Bejker Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam. Na allegro znalazłem taki zestaw: http://allegro.pl/zestaw-hamulcow-shimano-br-m395-p-t-tarcze-i4420495138.htmlWarto go kupić ? Cena jest bardzo zachęcająca i jest to 100 zł mniej niż np. tu http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-shimano-m-395-tarcze-gratis-i4407506723.html . Chce przejść na tarcze a obecnie potrzebuje wymienić koła i amortyzator więc zostaje mało pieniędzy na hamulce. Jest jeszcze coś takiego http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-shimano-m-445-tarcze-gratis-i4416559764.html ale tutaj aż 150 zł więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Za tą cenę brać. Te hamulce sa prawie identyczne jak 445, zdecydowanie nie warto dopłacać prawie drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 różnica jest w jakości wykoania, no i 445/446 mają alu klamki, a tu masz stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniperinoConformino Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Nie ma w aukcji nic o klockach więc będziesz musiał dokupić także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Są klocki, bo włożono czerwone blokady. Jeśli by nie było klocków musiałyby być one żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Cena jest bardzo zachęcająca i jest to 100 zł Biorąc pod uwagę że te tańsze są używane czyli może być dopłata do klocków to cena już nie jest tak zachęcająca i nie wiadomo w jakiej są formie. Te drugie nowe z gwarancją jak by co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Aukcja znowu się pokazała. Gościu napisał że wszystko nieużywane i są klocki ale jakie nie wie. Jak myślicie, brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Uważam że brać. Tylko upewnij się że kable Ci pasują na długość! Edytowane 30 Lipca 2014 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Kolega mi mówi że to najtańsze co jest i dokładając do m445 dostane 70% większą siłe hamowania. Mi się wydaje że jednak warto za te 200 zł kupić.Ps. będę miał koło tył z mocowaniem pod tarcze a przednie bez. Jak założe tarcze na tył na te pół roku a przód to będzie vka ludzie się nie bedą ze mnie smiac ? Bo potrzebuje klamke a szkoda dać te 30-40 zł za rzecz która i tak bedzie leżeć. Oczywiscie na przód też bedzie ale troche później. Edytowane 31 Lipca 2014 przez Bejker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kolega się nie zna. Jest tańszy, ale różnice są kosmetyczne. Niby gdzie to 70% znalazł? Wątpie żeby między M395 a XT była tak różnica Co do tarczy z tyłu to to raczej śmiesznie będzie wyglądać, z zasady mocniejszy hamulec daje się na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Kolega mi mówi że to najtańsze co jest i dokładając do m445 dostane 70% większą siłe hamowania. Kolega marketingowiec? Różnice niewielkie, obydwa to podstawowe hamulce montowane w niskiej/średniej półce cenowej. Jak założe tarcze na tył na te pół roku a przód to będzie vka ludzie się nie bedą ze mnie smiac Nie przejmuj się, masz plan i realizuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram1985 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 ja mam takie w jednym rowerze i hamuja tak samo jak Br445 różnicy w sile hamowania nie widze ale szczerze polecam jak za tę cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saiyan Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Przed kupnem roweru jak zobaczyłem te hamulce w specyfikacji miałem zamiar je odrazu zmienić. Zostały spisują się świetnie, jedyne co mi przeszkadza to za długie klamki ciężko jest je ustawić z manetka w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi