barf Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Cześć Czy to normalny dzwięk dla Foxa? http://youtu.be/dbh_oQxSreA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekzu Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Mam ten sam damper i podobny dźwięk, sprawdziłem czy damper tłumi, wszystko jest ok, więc się nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A jaki dźwięk wydobywa się z niego przy mocniejszym ugięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barf Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Nie przy mocniejszym ugięciu się nie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Mam tak samo. Nie przejmuję się i jeżdżę.W ogóle te fox'y jakieś tandetne są.Po 2000 km dźwigienki od ctd tak się wyrobiły,że praktycznie latają luźno.A jakoś szczególnie często ich nie używam. Po wyjęciu roweru z pudła było takie wyraźne kliknięcie , a teraz nic.Pocieszam się tym,że generalnie wszystko działa ale nie tego się spodziewałem.Aczkolwiek jest także opcja,że mechanik przy serwisie pogubił te mikroskopijne kuleczki i sprężynki Edytowane 30 Lipca 2014 przez severian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Witam. Czy któryś z was już wie czemu taki dźwięk się wydobywa z dampera? U mnie występuje po ucisnieciu na ok 1 cm. Jakby jakieś płyny się przelewaly w środku. Mam przejechane ok 500 km w lekkim terenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Czy któryś z was już wie czemu taki dźwięk się wydobywa z dampera? To normalne niema czym się przejmować jeździj i nie zwracaj na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Postaram się udawać ze nie słyszę tego dźwięku. A jaka długość powinna mieć golen? Czy to zależy od modelu roweru. Ja mam skok 120 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Skok dampera jak i amortyzatora dobiera się pod geometrie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Czy któryś z was już wie czemu taki dźwięk się wydobywa z dampera? Raczej to nie jest normalne. W moim przypadku ( RP2 ) przyczyną hałasu był zapowietrzony tłumik. Czy to zjawisko występuje na otwartym tłumiku ( pozycja Open)? U mnie występuje po ucisnieciu na ok 1 cm Czy zauważyłeś też zjawisko "pustego skoku " w tym pierwszym 1 cm? ( coś jakby tłumik zaczął działać dopiero po pierwszych kilku mm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Cześć. Występuje w każdej pozycji. Praca na tym 1 cm to tak jakby wpadał do środka. Amor ma tylko 500 km w lekkim terenie. Nie zdążyłem nawet się pobawić ustawieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 IMO nie jest to normalne zjawisko. Przynajmniej tego "wpadania" nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Czy możliwe jest ze to stało się poprzez odbicie lub zbyt mocne napompowanie dampera? Ustawiłem go w różnym terenie i raz zauważyłem ze gumka doszła niemal do końca tloczka . Czy ten model, ta seria ma zabezpieczenie przed dobiciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Nie , nie mogło to być powodem zapowietrzenia. Raz na jakiś czas dobrze dobić zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Wiem ze należy serwisowac amory i cały rower. Ale jak pisałem rower ma przejechane w lekkim terenie jakieś 500 km. To chyba za szybko jak na serwis i jakiekolwiek awarie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi