Jever Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Mam zamiar kupić okulary do jazdy na rowerze. Radzicie wybrać z tych: 4F: http://4fsklep.pl/c4l14-oku110_okulary_przeciwsloneczne_oku110_-_bialy,332,57437.html i B-skin: http://www.roweromania.pl/ssklep/okulary/b-skin_5398c4cb2b678 czy jakieś inne? A jeżeli z tych stron, to które by były lepsze? Od razu piszę, że będę je przymierzał, bo akurat będę miał okazję do odwiedzenia sklepu, a 4F już próbowałem i wydawały mi się niewygodne. Czy to może wynikać z przyzwyczajenia do zwykłych okularów, które noszę na co dzień, czy po prostu nie nadają się dla mnie? Dodam, że nie przymierzałem chyba nigdy wcześniej takich okularków, więc nie miałem porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Podbijam. Chciałem jeszcze zapytać, czy opłaca się kupować okulary za ~~100zł z wymiennymi szkłami, czy lepiej kupić 2 pary tanich np. te z Decathlona za 20zł. Czy te "gorsze" nie mają złych szkieł, które kogą źle działać na wzrok? Nie jeżdżę bardzo dużo, głównie w dobrej pogodzie i w dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Mam okulary B-skin Enola (http://www.roweromania.pl/ssklep/okulary/b-skin_5398c4cb2b678/okulary-b-skin-enola-biale-detail) i bardzo je sobie chwalę. Nie ma 'przeciągu' między oczami a okularami, nie parują, są wygodne. Co do szkieł, to używałem tylko przydymionych, bo żółte mi nie potrzebne. To chyba tyle z mojej strony, w każdym bądź razie polecam :>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź. Czy ktoś może poradzić odnośnie sprawy w poprzednim poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Nikt nie poratuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Mi te decathlonowe 20 PLN nie leżą za dobrze, muszę co jakiś czas poprawiać. Ale poza tym spełniają swoje zadanie. Osobiście nie przepadam za wymiennymi szkłami, za dużo z tym roboty - jak czuję, że może zajść potrzeba wymiany z dziennych na nocne, to po prostu zabieram drugą sztukę. 20 PLN to nie fortuna, więc może po prostu sprawdź na sobie... każdy ma nieco inną facjatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Nie fortuna, ale wydawać 20 zł na coś, co nie jest pewne. I przesyłka ;/. A z drugiej strony wydawać 100 zł na okularki, to trochę za dużo ;p Teraz mają jaką promocję na darmową przesyłkę, to może kupię jedne na próbę, a potem ewentualnie dokupię. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Mam okulary z decathlona, szukałem zerówek i to jedyne jakie znalazłem w okolicy i co... zabieram je tylko na podróże wieczorne (o to chodziło), ale przy znacznym wysiłku czasami parują szkła :/ O dziwo, posiadam okulary przydymione za 15zł, leżą bardzo dobrze, szkła nie parują, a zaliczyły już jeden bardzo poważny upadek Nie sądzę, bym kiedyś kupował sobie okulary nie korekcyjne powyżej 100zł - wolę wydać tyle na modernizację napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Te przydymione to są z decathlonu kat.1? Czy z innego sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Ja korzystam z okularków z Lidla. Jeżdżę w nich dużo, często zmieniam szkła (używam przeźroczystych szkieł jako okularów ochronnych do podkaszarki) i się sprawdzają. Mają je dość często, więc może coś znajdziesz, a jeśi się Ci nie spieszy, to kupisz na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rett001 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Accent Stingray, w komplecie wymienna szybka, dla niektórych minusem może być brak rozjasniającej. dobrze leża, i wizualnie przypominaja Oakely'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jever Napisano 19 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Już zamówiłem 1 sztukę z decathlonu ;p Jeżeli podpasują to pewnie wezmę też przeźroczyste, a jaki nie, to może zaczekam na ofertę Lidla. @rett001 Wolałbym nie kupować tak drogich (wg mnie 100zł+ to dużo jak za okulary przeciwsłoneczne ;p) okularów, ale mimo wszystko dzięki za propozycję Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rett001 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 kupisz raz porządne okulary i zmienisz zdanie, zresztą to Twoje oczy i tylko Twoja sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Do MTB nie opłaca się brać drogich okularów. Najtańsze w zupełności wystarczą. Jak upadną albo jakaś dzika gałąź porysuje to nie ma bólu. Szkła w tych tanich okularach nie psują oczu - widziałem kiedyś program na ten temat i czytałem o tym, z resztą decathlon trzyma niezły poziom. Grunt żeby były wygodne, bez przymiarki może być różnie. Wymienne szkła to bajer - w czasach gdy 2 pary można mieć taniej niż jedną z wymiennymi szkłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.