Skocz do zawartości

jaki rower?

Mmataleo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na poczatku chciałbym sie przywitać poniewaz jest to moj pierwszy post na Waszym forum.

Postanowiłem założyć temat poniewaz mam dylemat jaki rower kupić.

Na poczatku pare słow o sobie:

Mam 185 wzrostu 78 kg:) mam 24 lata i 5 razy w tygodniu uprawiam aktywnosc fizyczna od dłuuuuugo, a moze nawet od zawsze:)

Osttanio odswiezyłem swoj stary rower ktorym jezdziłem przez ostatni miesiac i  pomyslalem ze moge sobie kupic nowy rower ktory wiem ze bedzie mi sluzyl rok, dwa ewentualnie siedem:) dylemat moj polega na tym ze nie wiem juz jaki rower wybrac. MTB czy CROSS? wydaje mi sie ze lepszym wyborem bylby CROSS niz MTB, lecz wolalbym MTB poniewaz bardziej mi sie podobaja (lecz nie o wyglad tutaj chodzi tylko o komfort jazdy, o podzespoły) ale czy to nie bedzie gorszy wybor?

Roweru glownie uzywam do jazdy w 80% po asfalcie ze srednia predkoscia 20 km/h w czasie od 30min-2 h na dzien w 20% do jazdy po miescie. i tu nasuwa sie pytanie czy nie lepszy bedzie rower crossowy? szybszy, dynamiczniejszy niz MTB. Czy sie mylę? Czy MTB jest rownie szybki jak i dynamiczny jak CROSSOWY?

dodam ze u mnie w poblizu jest bardzo malo terenow gorzystych, leśnych (centrum polski).

Szukajac w internecie znalazlem pare modeli rowero do 3200 ktore mysle ze by byly dobrym wyborem. generalnie chcialbym rower firmy CUBE, podobaja mi sie tez UNIBIKE. moze KROSS?. Oczywiscie nie o wyglad tutaj chodzi lecz o podzespoly i to wlasnie jest najwazniejsze ale cenie sobie takze wykonanie ogolne. Podam pare z nich

MTB:

CUBE Attention 2014

CUBE ASID 2014

UNIBIKE evolution 2014

UNIBIKE Flite 2014

Tutaj nasuwa sie kolejne pytanie czy rowery cuba z 2014 czy moze 2013 ? i czy koła 27,5 nie sa zlym wyborem czy lepsze beda standardowe 26 cali a moze 29?? bardziej przepowiada do mnie rozmiar wiekszy niz 26 ale czy to nie bedzie zly wybor?

słyszalem ze unibike sie chowa do cube'a i lepiej wziac cube ale nie podoba mi sie to stwierdzenie:)) i czy lepiej poczekać na jakies promocje w sklepie?

CROSS:

Unibike zethos gts 2014

CUBE nature pro 2014

W sumie to wszystko co chcialem dodac od siebie odnoscie moich propozycji.

Zwracam sie do Was z ogromna prosba o propozycje jaki kupic rower (MTB czy CROSS, jaki rozmiar kół i ramy) moze macie jakies inne lepsze modele rowerow za podobna cene, jesli tak to z chcecia sie z nimi zapoznam. z gory dziekuje za poswiecenie mi swojego cennego czasu. 

P.S zanim cos kupie co ma mi sluczyc pare lat to dlugo sie nad tym zastanawiam no chyba ze doradza mi specjalista:) juz tak mam. Czekam na wasze komentarze i POZDRAWIAM:))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...