Szkielet13 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Witam Posiadam hamulce avid elixir 3 i nieszczęsną tarcze G2CS która praktycznie od nowości jest krzywa . Myślałem aby zanieść ją do prostowania lecz obawiam się że po przejechaniu kilkudziesięciu km znów będzie krzywa. Jak sądzicie warto prostować tą tarczę czy może lepiej zaopatrzyć się w nową inną tarczę ? Dodam że ta tarcza jest delikatnie krzywa lecz to już w zupełności wystarcza aby tarła sie o klocki co mnie mocno denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Miałem tak samo, dopóki sam jej nie naprostowałem i lekko podregulowałem hamulce (mam trochę krzywe koło) zabieg muszę powtarzać co ok. 5 wypadów, żeby było idealnie, czas 15min Prostowałeś już ją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Próbowałem ale nic nie polepszyłem a może i nawet troszkę pogorszyłem sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Jak nie chcesz jej prostować sam, zleć to DOBREMU serwisowi, w takim przy odjeździe wszystko będziesz miał ok. Nie sądzę, by była potrzebna nowa tarcza - taką średnią kupisz za 30-40zł, dowiedz się, ile kosztuje serwis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Dzisiaj byłem w serwisie i powiedziano mi że się tego nie podejmą więc zostaje wymiana na nowe. Wiem że tarcza g3cs jest lepsza od g2cs ale orientuje się ktoś ile kosztują i gdzie mogę zamówić obie z wymienionych tarcz ? Oczywiście ORYGINALNE A może polecicie mi jakieś tarcze 160mm tak do 200zł (komplet) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 RT76 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A coś co nie jest na pająku ? Myślę nad Avid HS1 i G3CS, co sądzicie o nich w końcu to wy jesteście ekspertami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Z tych dwóch HS1 . Czemu nie chcesz tarczy na pająku ? Takową trudniej skrzywić i przegrzać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Kiedyś słyszałem że tarcze te bardzo lubią się luzować na łączeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 To MIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A jeżeli miał bym już szukać tarczy na pająku to jakie brać marki pod uwagę ?. Jak współpracuje tarcza RT76 160mm z hamulcami avid elixir 3 i piastą Sram MTH-306? Chodzi mi dokładnie czy tarcza nie piszczy podczas hamowania, jak zachowuje się podczas deszczu oraz czy potrafi zablokować koło bez najmniejszego problemu niezależnie od prędkości (ważę 70kg) tak jak obecna tarcza G2CS Ps. Nie wiem jakie mam klocki , gdy kupiłem rower były już zamontowane. W sumie mam jeszcze jedno pytanie . Otóż jeżeli teraz mam tarcze 160mm to czy mogę założyć 180mm ? Posiadam amortyzator ze zdjęć. http://i.imgur.com/INLfFCV.jpg http://i.imgur.com/uVCa0U3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 1. RT76 , Cloud na pająku , hope , HSX . 2. RT76 to fajna tarcza , gorsza od G2CS nie będzie 3. Żeby założyć tarcze 180 musisz kupić adapter pm pm 180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Przekonałeś mnie W tym tygodniu możliwe że będę już posiadaczem tej tarczy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ma hs 1 i szczerze polecam, to są chyba najlepsze tarcze od Avida nie na pająku, kupiłem je w bardzo dobrej cenie używane bo na xt już nie starczyło kasy. I polecam zmianę właśnie na 180 z ze 160 na przodzie z resztą z tyłu też możesz bo różnica jest dość duża, łatwiej odprowadzają ciepło i mniej się gną a gną się wszystkie:) Z resztą wszystko zależy od tego gdzie i jak jeździsz i czy potrzebne Ci są tarcze za 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Mi to najbardziej zależy na tym aby tarcza szybko się nie krzywiła , nie piszczała podczas hamowania no i aby dobrze współgrała z hamulcami Jeżdżę jedynie po lesie który do górzystych nie należy kilka wyższych górek i to wszystko .Zresztą czego więcej się spodziewać w Wielkopolsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Mi to najbardziej zależy na tym aby tarcza szybko się nie krzywiła , nie piszczała podczas hamowania no i aby dobrze współgrała z hamulcami To bierz XT RT76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dziękuje wam za pomoc i mam nadzieję że już niedługo będę szczęśliwym posiadaczem RT76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Jak sądzicie tarcza ta jest oryginalna ? http://rowerowy.com/sklep/czesci/tarcze-hamulcowe/prod/rotor-xt?noCache#contact I czy ten adapter będzie pasował ? http://rowerowy.com/sklep/czesci/adaptery/post-mount-post-mount/prod/shimano-sm-ma-f180p-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 To oryginał , w bikestacja masz taniej i adapter też tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielet13 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.