Pawcio Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam. Muszę odchudzić mój rower-koła, więc jakie opony byście mi polecili. Ja myślałem o: Continental Twister Supersonic Tioga Red Phoenix Continental Explorer Supersonic Continental Escape Pro MICHELIN XL S Tubeless Schwalbe Racing Ralph MAXXIS FLY WEIGHT 330 Moja jazda to: 70%droga utwardzona, 30%teren. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 A możesz jeszcze napisać w jakim terenie jeździsz, i czy masz zamiar się na tym ścigać. Bo proporcje mogą być takie same przy treningach na szosie i wyścigach w terenie i przy jeździe po bułki 30% po trawniku a 70 po chodniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Teren....hmm lasek(udeptane ścieżki, ale też i zjazdy-czasami trafią się jakieś konary). Mam taki zamiar w tym roku pojeździć w zawodach(bardziej amat.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Droga utwardzona czyli asfalty dobre glownie? jak tak to szkoda takich dobrych opon kupować...weź coś tanszego, bo przy czestej jezdzie szybką się zetrą. Chociaz ja jeżdze srednio 33% teren i przednia trzyma sie bdb, tylnia juz srednio. Mam Explorery. Zwykle Pro, nie supersonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Red fenixy kiepsko trzymają przy przechyle na twardym.(wogle k... nie trzymają) Ale zaiście się na nich jedzie na szutrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 tzn.droga utwardzona...to asfalt(w Polsce nie ma dobrych ) i przeważnie chodniki(droga dla rowerów itp.)-tutaj przydałoby się dobre trzymanie boczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jeżeli dużo jeździsz po asflacie i w lekkim terenie to możliwe że wystarcząnawet twistery, ewentualnie fly weighty ale jeżeli masz ambicje do zawodów to weź explorery, fajne są też te miśki xl tylo że ty napisałeś o bezdętkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Albo przemysl taki coś - kup dwa komplety "gumek". Jakies semi-slicki/slicki tanie na szosę i np. Explorery w teren ja tak zrobie tylko czekam na nadmiar pieniązków Jednak co slicki na szosie to slicki a co dobra guma w terenie to dobra guma heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dobrą gume to ja zostawie na później . Też o tym myślałem żeby mieć dwie pary, ale na razie są inne priorytety w wymianie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Hmm to w takim razie polecałbym jednak oponkę mtb ale raczej ze skąpym bieżnikiem zeby sie na szosie zbytnio nie meczyc. A jak chcesz to mozesz wziasc Explorery. Ja w zasadzie smigam sporo asfaltem i w miare lekko sie toczą (ale i tak marze o łysych slickach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Ecia poleciła mi Continental Escape Pro...więc które Explorer or Escape?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.