OutOfMemory Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Pojawiły mi się drobne bóle w kolanach, podejrzewam, że możecie mieć jakieś doświadczenia w używaniu opasek. Nie mam żadnego problemu z rzepak, bóle są leciutkie, nic strasznego, ale chciałbym profilaktycznie założyć coś na kolano, w połączeniu z żelami. Czy możecie coś mi w tej kwestii doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Bóle kolan nie koniecznie muszą być spowodowane błędnym ustawieniem siodełka. Niektóre kontuzje pochodzą od pedałów SPD. Nie będę analizował jakie bóle są następstwem jakich błędów. Skupię sie tylko na opaskach a dokładnie na stabilizatorze stawu kolanowego. Mamy wiele stabilizatorów stawu kolanowego od bardzo wiotkich po usztywniane za pomocą szyn. Na rower polecam stabilizator stawu kolanowego możliwie wiotki za to ze strefą oddychającą czyli siateczką z tylnej części kolana. Stabilizatory są w różnych kolorach Na tym ostatnim widzimy wspomnianą strefę oddychającą. Stabilizator warto kupić w sklepie stacjonarnym aby przymierzając dobrać odpowiedni rozmiar i aby miały wspomnianą strefę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wet Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ja miałem skręcone kolano i teraz mnie boli jak jeżdżę wieczorem czyli jak wystawiam je na chłód. Z drugim kolanem mam podobnie ale mniej boli bo nie było kontuzjowane. Zawsze zakładam opaski na kolana (na to kontuzjowane grubszą opaskę) i jest ok. Kup w sklepie sportowym, koniecznie przymierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.