pierotez Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Mam dylemat. Jeżdżę do tej pory na swoich wehikułach oraz czasem żony Giantem Tourer II - nie wiem co tam za sutour, i doskwiera mi bul w nadgarstkach po przejechaniu paru kilosów. Mój ostatni jeżdżący się ulotnił a więc czas na nowy 27,5/ew.29 i z racji na budżet typu: http://www.unibike.pl/evolution.html Mbike Renegade, Romet Jolone 2, Peak 29r + alivio / deore - ale na ten chyba budżet nie pozwoli Teraz konkretne pytanie. Jaki najtańszy amortyzator pozwoli na dobre tłumienie małych nierówności. Będę jeździł pół na pół miasto/las. Szosy sporadycznie ale ścieżki rowerowe, dziurawy asfalt, kostki, bruk. Reszta to mazowieckie lasy itp. Nie zależy mi na full wypasie z dużym skokiem do karkołomnych tras z masą zjazdów i podjazdów tylko na tym małym skoku który w tanich amorach daje po nadgarstkach. A więc na czułości na małe nierówności oraz na przypadku gdy widelec powinien szybko ugiąć się o 3-4 centymetry. Przy kupnie z w/w roweru odrazu amortyzator byłby do wymiany na ten lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 No dobra, czy XCR Air wystarczy czy ma być Raidon lub Epicon? Inne marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Na bÓl w nadgarstkach to najpierw pobaw się ustawieniem kierownicy. Po paru kilometrach (jak nie masz problemów że stawami) to i sztywny powinien dawać radę. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Pobawiłem się, pobawiłem. A więc co, w unibajku ten XCR jest taki dobry że go nie ruszać!? A w dance mojej połóweczki Suntour CR 7V też niczego sobie? No jeżeli zamiana na najtańsze powietrzne się nie opłaca bo i tak niewiele wniosą to OK i zbieram na Recona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.