Skocz do zawartości

{Amortyzator]Jak nazywa się ta część

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Dzisiaj stwierdziłem że ogarnę swój rowerek. Podczas rozkręcania przedniego widelca napotkałem taką część http://imgur.com/JauWcHr która jak widać jest troszkę "powichrowana" i raczej nie spełnia swojej roli.Chciałbym się dowiedzieć jak owa część się nazywa,jaką spełnia rolę,czy jest możliwość dokupienia drugiej.

Pozdrawiam :)

Napisano

Nie znajdowało się to czasem w rurze sterowej amortyzatora...? Jeżeli tak to jest to gwiazdka, dzięki niej amortyzator nie wypada z główki ramy...

Napisano

Można ją jeszcze nawet naprostować, delikatnie młotkiem i na nowo nabić w sterówkę. Nie raz zdarzało się z tego sposobu korzystać w sytuacji kryzysowej i do póki udało się nie ułamać żadnej z łopatek, nie było problemu.

Napisano

Nie znajdowało się to czasem w rurze sterowej amortyzatora...? Jeżeli tak to jest to gwiazdka, dzięki niej amortyzator nie wypada z główki ramy...

Dokładnie tam się to znajdowało. Postaram się to naprostować. Jeśli nie da rady to kupię nowe. Dziękuje wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam :)

Napisano

Ja szczerze mówiąc nie polecał bym kombinować z prostowaniem... Nie jest dużym wydatkiem kupienie tego a usługi dentystyczne są sporo droższe. Skoro gwiazdka sama wypadła, chociaż nie wiem jakim cudem mogło się to się stać, to znaczy, że czas na jej wymianę.
Pozdrawiam.

Napisano

Przecież gwiazdka jest tylko po to aby wszystko dociągnąć a potem trzymają śruby mostka. Możesz całkowicie odkręcić górną śrubę i będzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...