karol24041998 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam. Wczoraj przyjechał do mnie nowy rower kross level b7 z amortyzatorem Rock Shox xc32 solo air. Już Przy pierwszym naciśnięciu na amortyzator poczułem, że wolno "wraca"(chodzi o to, że nie czuć tego jak sprężone powietrze wypycha go w górę, tylko powoli wraca).Dzisiaj pojechałem do sklepu, gdzie stał identyczny rower. Postanowiłem, że sprawdzę, czy tamten działa tak samo. Nie, tamten działał okej. Pytanie moję jest takie: czy oddać go do serwisu Rock Shox, czy tak powinn być, to się rozjedzię i będzie okej? Z góry Dzięki. PS. Ciśnienie w amorze nie ma znaczenia, zawsze jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Nie masz regulacji odbicia w tym widelcu? Jeżeli masz to zmniejsz tłumienie odbica (w RSach zawsze kręciło się pokrętłem w stronę królika na naklejce ) Powinna być CHYBA na dole prawej goleni, sprawdź w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Na dole w amortyzatorze masz pokrętło, które odpowiada za szybkość powrotu. Dokładnie w dolnej prawej goleni. Powinien być nawet naklejka z żółwiem i zającem. Masz pewnie ustawione na żółwika Edytowane 12 Lipca 2014 przez rlk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Przecież musisz mieć regulację tłumienia. To ana odpowiada za szybkość powrotu amorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol24041998 Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki!! Ustawiłem na królika i działa dobrze. Jeszcze raz dzięki! :DD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi