Skocz do zawartości

[Ból w tylnej części głowy] Co to może być?

lordsabril

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zauwazyłem u siebie intensywne bóle głowy podczas intensywnego wysiłku. Jako że jedynym wysilkiem jest rower to wlasnie podczas jazdy czuje pulsowanie w lewej czesci glowy z tylu. Nawet po zakonczonej jezdzie to nie przechodzi, ani po lekach.. Miał ktos podobny problem? Moze to byc związane z moim wiekiem? (mam 18 lat)

Może to być związane z potrzeba wizyty u lekarza-specjalisty, a nie szukania pomocy na forum rowerowym. Jeżeli masz problem z rowerem to chętnie(lub też i nie?) ktoś odpowie na nurtujące cie pytanie, ale nie z dziedziny neurologii?

Uwaga, jestem ekspertem. Ból w lewej tylnej części głowy jest spowodowany nie równomiernym opływem powietrza. Może to wynikać na przykład z niesymetryczności twojej głowy. Wiem to przykre, w "branży" nazywa się to syndrom skrzydła boeinga. Ponieważ przy większych prędkościach z jednej strony wytwarza się pod a z drugie nadciśnienie. W takich przypadkach polecam stosować okłady z pokrzyw maltańskich na stronę nie bolącą, a także lewatywy, tylko tu proszę zapamiętać uważnie. Lewatywę należy wykonać 3 razy w tygodniowych odstępach stosując alkohol metylowy, pomaga on na wszelkie problemy (na przykład z widzeniem, problem dosłownie znika z pola widzenia). Polecam się na przyszłość.

Nikt na forum nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na Twoje pytania. Nawet neurolog bez obejrzenia/zrobienia badań nic Ci nie powie.

Jesteś młody i organizm jeszcze się rozwija. Być może za mocno się forsujesz. Spróbuj troszkę zmniejszyć "tempo" i idź do lekarza.

Pozdrawiam

Z takimi problemami najlepiej iść do lekarza. Ze swojej strony napiszę tylko że dobrze jest nie zamykać się na jedną opinie. Też miewam problemy w lewej części głowy. Neurolog chciał mnie leczyć tabletkami, tymaczsem okazało się że problemem najprawdopodobniej jest rosnąca krzywa ósemka (ząb ). I teraz czeka mnie jej usuwanie.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...