lordsabril Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Od pewnego czasu zauwazyłem u siebie intensywne bóle głowy podczas intensywnego wysiłku. Jako że jedynym wysilkiem jest rower to wlasnie podczas jazdy czuje pulsowanie w lewej czesci glowy z tylu. Nawet po zakonczonej jezdzie to nie przechodzi, ani po lekach.. Miał ktos podobny problem? Moze to byc związane z moim wiekiem? (mam 18 lat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Może to być związane z potrzeba wizyty u lekarza-specjalisty, a nie szukania pomocy na forum rowerowym. Jeżeli masz problem z rowerem to chętnie(lub też i nie?) ktoś odpowie na nurtujące cie pytanie, ale nie z dziedziny neurologii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Uwaga, jestem ekspertem. Ból w lewej tylnej części głowy jest spowodowany nie równomiernym opływem powietrza. Może to wynikać na przykład z niesymetryczności twojej głowy. Wiem to przykre, w "branży" nazywa się to syndrom skrzydła boeinga. Ponieważ przy większych prędkościach z jednej strony wytwarza się pod a z drugie nadciśnienie. W takich przypadkach polecam stosować okłady z pokrzyw maltańskich na stronę nie bolącą, a także lewatywy, tylko tu proszę zapamiętać uważnie. Lewatywę należy wykonać 3 razy w tygodniowych odstępach stosując alkohol metylowy, pomaga on na wszelkie problemy (na przykład z widzeniem, problem dosłownie znika z pola widzenia). Polecam się na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Nikt na forum nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na Twoje pytania. Nawet neurolog bez obejrzenia/zrobienia badań nic Ci nie powie. Jesteś młody i organizm jeszcze się rozwija. Być może za mocno się forsujesz. Spróbuj troszkę zmniejszyć "tempo" i idź do lekarza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Z takimi problemami najlepiej iść do lekarza. Ze swojej strony napiszę tylko że dobrze jest nie zamykać się na jedną opinie. Też miewam problemy w lewej części głowy. Neurolog chciał mnie leczyć tabletkami, tymaczsem okazało się że problemem najprawdopodobniej jest rosnąca krzywa ósemka (ząb ). I teraz czeka mnie jej usuwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janooch Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Ja miałem ból spowodowany u tyłu głowy zbyt prostym kręgosłupem w odcinku szyjnym, od gapienia się w komputer. Niby w tym miejscu kręgosłup powinien być lekko pochylony do przodu. Zdecydowanie idź do lekarza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santosramirez Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Zbadaj ciśnienie jakie masz, gdyż ból w okolicy potylicy może świadczyć o nadciśnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 wizyta u neurołoga ... tylko dobrego a nie jakigoś kajdaniarza który ci przepisze ibucośtam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Uuuuu... chłopie już po Tobie Swoją drogą jak moją żonę boli głowa, to jej zawsze mówię, że "Twoja głowa nie jest mi do niczego potrzebna" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Idź do lekarza. Z rodzinnego doświadczenia wiem że może być nie wesoło. Idź i nie czekaj, oby to była jakaś głupota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.