Dzikuxd Napisano 11 Lipca 2014 Napisano 11 Lipca 2014 Siemka Mam na imię Kamil, mam 14 lat, mieszkam w małej miejscowości Rogów (woj.małopolskie). Posiadam Next'a od tygodnia i będzie to rower robiony wyłącznie pod stunt Kupiłem go nowego dałem za niego 1000 zł. Typowy marketowiec i jeszcze bele jaki jak to mówią. Planuję go zrobić na dobrych częściach, pośmigać a potem sprzedać i kupić jakiegoś Signa DS'a Części jakie chcę kupić to : -Gripy Dartmoor Shamann 40 zł -Amor RST Omega TNL 387 zł -Hydry Shimano M-445 363 zł -Kiera Funn Fatboy 750mm 156 zł -Piasta Joytech 60 zł-Obręcz Alexrims DM32 80 zł -Schwalbe Crazy Bob x2 140 zł
jogi109 Napisano 11 Lipca 2014 Napisano 11 Lipca 2014 Kąt główki 80 stopni? Nie poszalejesz. Sprzedaj póki nowy
Dzikuxd Napisano 11 Lipca 2014 Autor Napisano 11 Lipca 2014 Za późno xD wczoraj robiłem stopala i zamiast puścić hebel to zapomniałem, przeleciałem przez kiere, złamałem rękę i skrzywiłem troszke kierę xD
MikeSkywalker Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 Źle kombinujesz. Kupno i upgrade słabego roweru? IMO bez sensu. A ładowanie w niego ponad tysiaka już całkiem. Sprzedaj to z jak najmniejszą stratą i poszukać czegoś stricte do streetu - np. NS-a, Dartmoora itp. w rozmiarze kół 24/26 a gwarantuję Ci że będziesz się bawił zdecydowanie lepiej a i dobra wytrzymała rama będzie sensowną bazą do budowy roweru który mimo wszystko nie będzie miał lekko. Z amora bym zrezygnował na rzecz sztywnego widelca (a zwłaszcza z amortyzatora do XC o którym piszesz).
Bejker Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 Tak jak radzi kolega wyżej. Ładuj sztywny widelec który można wyrwać za dość małe pieniądze, kup rame nsa, octane one itp. a np. koła czy coś daj z tego. albo go po prostu sprzedaj i kup jakąś używke. ze sztywnym widelcem można naprawdę znaleźć bardzo fajny rower do 1000 zł na jakichś przyszłościowych kołach itp.
Dzikuxd Napisano 12 Lipca 2014 Autor Napisano 12 Lipca 2014 On jest nowy tylko ma troszeczke z krzywioną kiere naprawde tego nie widać i nie czuć w trakcie jazdy jaką cene za niego proponujecie ?
Bejker Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 nikt z forum tego nie kupi na 99%. Ale myślę że jak jest nowy to wystaw za te 900 zł i ktoś jak będzie chetny to się będzie targował.
Dzikuxd Napisano 12 Lipca 2014 Autor Napisano 12 Lipca 2014 Tylko nie wiem czemu Sojerowi nie było szkoda pakować w nexta kasy hymm..
Bejker Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 co to ma nam udowodnić ten filmik ? jak chcesz to pakuj to twoje pieniądze, na forum ktoś może ci tylko doradzić. Za ciebie tego nie kupi.
Dzikuxd Napisano 12 Lipca 2014 Autor Napisano 12 Lipca 2014 No ok a tak z innej beczki to szukam jakiegoś używanego tylnego koła 26' pod tarcze max. do 100zł
Dzikuxd Napisano 13 Lipca 2014 Autor Napisano 13 Lipca 2014 Odkupię od kogoś wlepki typu : Trzeba Zap*******, Infamous Team.
MikeSkywalker Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Pomyliłeś fora, to nie stuntpoland Ale widzę co cię kręci, przerobić rower żeby lepiej wyglądał i rzucał się w oczy. Wolny wybór, ja bawić się wolał bym na NS-ie bo wygodniej. Takie rowery od podstaw projektuje się do jakiś ewolucji a Next ma tylko dobrze i groźnie wyglądać. Tak z ciekawości - ważyłeś go, pewnie lekko nie będzie?
Bejker Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 kolega miał ''bmxa'' nexta który ważył koło 18. Pozdro z czymś takim
Dzikuxd Napisano 13 Lipca 2014 Autor Napisano 13 Lipca 2014 Jest bardzo lekki max 12kg Pomyliłeś fora, to nie stuntpoland Ale widzę co cię kręci, przerobić rower żeby lepiej wyglądał i rzucał się w oczy. Wolny wybór, ja bawić się wolał bym na NS-ie bo wygodniej. Takie rowery od podstaw projektuje się do jakiś ewolucji a Next ma tylko dobrze i groźnie wyglądać. Tak z ciekawości - ważyłeś go, pewnie lekko nie będzie? Ma dobrze wyglądać i bd latał trochę na gumie
djwiocha Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Jak dla mnie to dobrze wyglądają rowery (i motocykle) które są dobre. A nie te które podobają się kobietom i dzieciakom Choćby najlepiej zrobiony na wygląd next nie będzie mi się podobał tak jak zwykły cały czarny dobry rower A co do jeżdżenia na tylnym kole. Kolega jeździ na wszystkim (na moto do dopiero się uczy bo stunta kupił) co w łapy dostanie. Od BMXa przez zjazdowe fulle po Ukrainę dziadka
Dzikuxd Napisano 13 Lipca 2014 Autor Napisano 13 Lipca 2014 Oczywiście nie będzie tylko latanie na gumie będzie wheelie,stoppie,manuale,cyrkle,switchback'i itp.
MikeSkywalker Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 Max 12 kg? Chyba nie ma opcji, powieś na wagę i wyjdzie, stawiam 15+
Dzikuxd Napisano 13 Lipca 2014 Autor Napisano 13 Lipca 2014 Wydaje się że tyle waży naprawdę no może 13-14kg. Serio
MikeSkywalker Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 "Wydaje" a waży to dwie zupełnie inne sprawy. Ciekaw jestem jak jest naprawdę, myślę że wynik nie tylko mnie może zaskoczyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.