Skocz do zawartości

[rower] projekt Next by.Dziku

Dzikuxd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka :) Mam na imię Kamil, mam 14 lat, mieszkam w małej miejscowości Rogów (woj.małopolskie). Posiadam Next'a od tygodnia i będzie to rower robiony wyłącznie pod stunt :) Kupiłem go nowego dałem za niego 1000 zł. Typowy marketowiec i jeszcze bele jaki jak to mówią. Planuję go zrobić na dobrych częściach, pośmigać a potem sprzedać i kupić jakiegoś Signa DS'a :)
Części jakie chcę kupić to :

-Gripy Dartmoor Shamann 40 zł

-Amor RST Omega TNL 387 zł
-Hydry Shimano M-445 363 zł
-Kiera Funn Fatboy 750mm 156 zł
-Piasta Joytech 60 zł
-Obręcz Alexrims DM32 80 zł
-Schwalbe Crazy Bob x2 140 zł
JJTs3Uj.jpg

Napisano

Za późno xD wczoraj robiłem stopala i zamiast puścić hebel to zapomniałem, przeleciałem przez kiere, złamałem rękę i skrzywiłem troszke kierę xD

Napisano

Źle kombinujesz. Kupno i upgrade słabego roweru? IMO bez sensu. A ładowanie w niego ponad tysiaka już całkiem. Sprzedaj to z jak najmniejszą stratą i poszukać czegoś stricte do streetu - np. NS-a, Dartmoora itp. w rozmiarze kół 24/26 a gwarantuję Ci że będziesz się bawił zdecydowanie lepiej a i dobra wytrzymała rama będzie sensowną bazą do budowy roweru który mimo wszystko nie będzie miał lekko.  

Z amora bym zrezygnował na rzecz sztywnego widelca (a zwłaszcza z amortyzatora do XC o którym piszesz). 

Napisano

Tak jak radzi kolega wyżej. Ładuj sztywny widelec który można wyrwać za dość małe pieniądze, kup rame nsa, octane one itp. a np. koła czy coś daj z tego. albo go po prostu sprzedaj i kup jakąś używke. ze sztywnym widelcem można naprawdę znaleźć bardzo fajny rower do 1000 zł na jakichś przyszłościowych kołach itp.

Napisano

On jest nowy tylko ma troszeczke z krzywioną kiere naprawde tego nie widać i nie czuć w trakcie jazdy :P jaką cene za niego proponujecie ?

Napisano

nikt z forum tego nie kupi na 99%. Ale myślę że jak jest nowy to wystaw za te 900 zł i ktoś jak będzie chetny to się będzie targował.

Napisano

co to ma nam udowodnić ten filmik ? jak chcesz to pakuj to twoje pieniądze, na forum ktoś może ci tylko doradzić. Za ciebie tego nie kupi.

Napisano

Pomyliłeś fora, to nie stuntpoland ;) Ale widzę co cię kręci, przerobić rower żeby lepiej wyglądał i rzucał się w oczy. Wolny wybór, ja bawić się wolał bym na NS-ie bo wygodniej. 

Takie rowery od podstaw projektuje się do jakiś ewolucji a Next ma tylko dobrze i groźnie wyglądać. Tak z ciekawości - ważyłeś go, pewnie lekko nie będzie?

Napisano

Jest bardzo lekki max 12kg ;)

Pomyliłeś fora, to nie stuntpoland ;) Ale widzę co cię kręci, przerobić rower żeby lepiej wyglądał i rzucał się w oczy. Wolny wybór, ja bawić się wolał bym na NS-ie bo wygodniej. 

Takie rowery od podstaw projektuje się do jakiś ewolucji a Next ma tylko dobrze i groźnie wyglądać. Tak z ciekawości - ważyłeś go, pewnie lekko nie będzie?

Ma dobrze wyglądać i bd latał trochę na gumie :)

Napisano

Jak dla mnie to dobrze wyglądają rowery (i motocykle) które są dobre. A nie te które podobają się kobietom i dzieciakom :D Choćby najlepiej zrobiony na wygląd next nie będzie mi się podobał tak jak zwykły cały czarny dobry rower :D

A co do jeżdżenia na tylnym kole. Kolega jeździ na wszystkim (na moto do dopiero się uczy bo stunta kupił) co w łapy dostanie. Od BMXa przez zjazdowe fulle po Ukrainę dziadka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...